Viikonloppu ohi ja miun osalta meni tÀllÀ kertaa reissussa Joensuussa sukuloidessa.
Uusi viikko koitti ja taas on keksittĂ€vĂ€, mitĂ€ tĂ€llĂ€ viikolla syödÀÀn đ PÀÀdyin jÀÀkapissa olevien raaka-aineiden tutkailun jĂ€lkeen laittamaan pĂ€ivĂ€lliseksi Pesto-broiskusalaattia tĂ€nÀÀn.
Salaatista löytyy: Kiinankaalia, napolitana mixiÀ (rucolaa, mizunaa, punajuurikkaan lehtiÀ & pinaattia), eri vÀrisiÀ kirsikkatomaatteja, kurkkua, varsiselleriÀ, sipulia, oliiveita, porkkanaa & avocadoa + pestossa kuullotettua broiskun paistileikettÀ. Salaatin pÀÀlle pari teelusikallista pestoa ja salaatinkastiketta ei tarvita!
1. Siivoa & pilko paistileikkeet, lÀmmitÀ pannu, ruskista broisku suolan & pippurin kanssa, lisÀÀ pestoa kypsennyksen loppuvaiheessa oman maun mukaan
2..Pilko siivilÀÀn/lÀvikköön kiinankaali + salaattimix, kurkku, varsiselleri (kannattaa hienontaa melko pieniksi paloiksi) & kuorittu porkkana ohuiksi siivuiksi.
3. Huuhtele & sitten sekoittele + kuivaa salaattia "pyörittelemÀllÀ" sitÀ siivilÀssÀ =>kaada salaattikulhoon.
4.Pilko joukkoon kirsikkatomaatteja & suosikki-oliivejasi, sekÀ suikaloi ihan ohueksi vÀhÀn sipulia salaattin joukkoon=> sekoita.
5.Nosta lautaselle salaattia, koverra avocadoa annoksen pÀÀlle, lusikoi hieman pestoa salaatin pÀÀlle, lisÀÀ broiskua ja nauti!
Aikoinaan menneisyydessÀ en oikein osannut salaatteja syödÀ ilman salaatinkastikkeita, mutta nykyÀÀn en ikinÀ kÀytÀ valmiita salaatinkastikkeita. Salaateista saa yllÀttÀvÀn maukkaita sellaisenaankin, yhdistelemÀllÀ keskenÀÀn yhteensopivia aineksia, tai lisÀÀmÀllÀ hieman esim. pestoa/aurinkokuivattuja tomaatteja tms. mistÀ tulee hieman öljyÀ mehustamaan salaattia.
Joskus salaatin sekaan tai pÀÀlle menee vÀhÀsen juustoa, mutta ei enÀÀ ikinÀ valmiita salaatinkastikkeita. Valmiissa salaatinkastikkeissa on uskomÀttomat mÀÀrÀt suolaa, sokeria ja ennenkaikkea rasvaa, joka ei lÀheskÀÀn aina ole sitÀ hyvÀlaatuisinta, eli kÀytÀnnössÀ valmiit salaatinkastikkeet on lÀhinnÀ tyhjiÀ kaloreita ilman ravinto-arvoa. Suolaa & sokeria ihmiskeho tahtoo ruoasta helposti saada liiaksikin asti jopa ihan ilman salaatinkastikkeita.
Salaatinkastike on helppo tehdĂ€ myös vaikka itse oliiviöljystĂ€, jos salaatinkastiketta ehdottomasti kaipaa, mutta itse en moneen vuoteen oo kokenut enÀÀ tarvitsevani salaatille erillistĂ€ kastiketta.đ
Rasvaa ei pidÀ pelÀtÀ, mutta sen suhteen on syytÀ olla tarkka, minkÀlaista rasvaa nautiskelee ja kuinka
paljon, jos haluaa pysyÀ mitoissa...tai keventyÀ.
Avocado on erittÀin rasvaista ja tÀten myös kaloripitoista (n.200kcal/100g), mutta avocadon rasva on hyvÀlaatuista, sekÀ avocadossa on myös uskomaton mÀÀrÀ ravintoa keholle, sekÀ vitamiineja & mineraaleja! Vitamiineista löytyy: K, C, B5, B6 & E + kaliumia, foolihappoa, sekÀ hieman mm. magnesiumia, A-vitamiinia, rautaa, sinkkiÀ ja B1, B2 & B3 vitamiineja. Avocadossa on myös runsaasti kuitua hyvien rasvojen lisÀksi, eli se pitÀÀ kehon kyllÀisenÀ pitkÀÀn & avocadon kuidut sitovat itseensÀ haitallista kolesterolia, sekÀ pitÀvÀt verensokeritasoa tasaisena tehokkaasti.
Avocado sopii monenlaisiin salaatteihin ja miulla usein meneekin vĂ€hĂ€n avocadoa salaattiin antamaan tĂ€ytelĂ€isyyttĂ€ (kannattaa tosin lisĂ€tĂ€ vasta suoraan annokseen, juuri ennen tarjoilua. Tummuu hyvin sukkelasti, jollei valele sitruuna/limemehulla). Joskus syntyy myös erilaisia levitteitĂ€ leivĂ€lle avocadosta, joista saatan jakaa joitain vĂ€hĂ€n myöhemmin đ
TÀltÀ illalta toivottelen hyvÀÀ yötÀ & oikein mukavaa viikkoa siulle!
♡-Tiina-♡