Saturday, 8 April 2017

Kevät!

Hei!

Ai että on ihanaa käydä kävelemässä kevätauringossa! ♡
Siellä oli  jo niin lämmintä, että joutui ottamaan villatakin puseron ja nahkarotsin välistä pois, bongasin 3-perhosta liitelemässä ja jo kymmeniä avautuneita leskenlehtiä siellä täällä pari päivää sitten! 😍 Alkuviikosta oli vaan nuppuja ja löysin 2-leskenlehteä, jotka oli lähes kokonaan avautuneet. Nyt niitä oli jo vähän kaikkialla piristämässä harmaata maata!

Rakastan kesää, kuin myös syksyn ruskavärejä, mutta jos on pakko valita suosikkivuodenaika, on se miun tapauksessa kevät. Toukokuun valoisat illat ja pitkät päivät, sekä ihana vehreys ja lämpö vihdoinkin. Pitkän, kylmän ja harmaan talven jälkeen! Noina päivinä miun mieli on kevyt ja huoleton. On jotenkin helppoa uskoa huomiseen, kun kaikkialla on niin valoisaa ja luonto kukoistaa pitkän kuolleen ja värittömän kauden jälkeen, aurinko paistaa taas enemmän ja kesän seikkailut ja upeat auringonlaskut saimaan rannoilla kaikki edessä päin.
Oon kyllä jo nyt aika fiiliksissä keväästä, kun aurinko on alkanut jo lämmittää hyvin, lumet ja jää on jo lähes poissa ja muutama päivä sitten bongasin tosiaan jo ensimmäiset perhosetkin liitelemästä! (:

Ei niin hyvää, etteikö jotain huonoakin. Eilen miun tietokonevanhus päätti sitten, että yhteiset vuodet on nyt täynnä ja hän ei enää palvele. Virrat menee kyllä päälle, valot syttyy ja tuulettimet lähtee hyrräämään, mutta koje vaan jäätyy ensimmäiseen aloitusnäyttöön, eikä käynnisty. Sain sen eilen illasta vielä yhden kerran kuitenkin käyntiin asti varovasti roplaamalla johtoja, kuin ihmeen kaupalla ja evakuoin sitten tiedostoja, mitä nyt irti sai siitä hitaasti pelittävästä ja tökkivästä vempeleestä.
Tänä aamuna hän ei enää suvaitse taaskaan käynnistyä. Yritin jo 3-kertaa, mutta turhaan...Eli näyttää siltä, että miulla ei oo omaa tietokonetta ehkä jopa lähes pariin viikkoon! Eilen illalla meni uuden komponentit tilaukseen kyllä, mutta arvioitu toimitusaika oli 17.4 "ei huomioitu arkipyhiä"...Ja koska tässäpä sattuu just olemaan pääsiäinen ens viikolla, niin kaikkihan tietää, mitä se postin toiminnan kannalta tarkottaa. 😏 Ei voi, kuin toivoa parasta. :D

Taannoin tuli ostettua Estee Lauderin Sumptuous Volume mascara + se miulle entuudestaan vieraan Buxom merkin luomiväri. Tuli sitten kehiteltyä simppeli ja keväinen look niillä.


Tein luomivärin sävyn suhteen tietämättäni hyvin trendikkään valinnan :D Satuin juuri lukemaan, että pinkki ja vaaleanpunaisen sävyt on nyt tänä keväänä suurin meikkitrendi sävyjen suhteen. Luomiväri itsessään on osoittautunut tosi hyväksi. Pigmenttiä on paljon ja väriä on myös helppo häivyttää, eikä se haalistu luomella päivän mittaan. Pieni miinus siitä, että luomivärit ja kotelot niille joutuu ostamaan erikseen. Eli 11€/kpl luomivärille tulee todellisuudessa hintaa aina 14,90€, jos haluaa ostaa ihan yhden värin vaan...tai sitten pitää ostaa muistaakseni n. 15€ maksanut kotelo, johon voisi alkaa kerätä näitä luomivärejä useampia sitten, jollei halua ostaa valmiiksi kasattua useamman sävyn joksenkin arvokasta settiä, joita oli 2-erilaista sävykokoelmaa tarjolla. Jos tarvitset tai haluat useempia uusia luomivärejä, voin kyllä suositella Buxomia tuotteen laadun puolesta, eikä luomivärejen hintakaan oo paha ottaen huomioon käyttömukavuus ja ihanat sävyt.

Lauderin Sumptuous Volume mascarasta en ole löytänyt mitään moitittavaa itse tuotteesta. Ei karise yhtään, levittyy hyvin, ei paakkuunnu, eikä ala levitä, vaikka olisi vähän kosteassakin ilmassa. Ainut miinus on korkeahko hinta. Hiukan edullisemminkin voi löytää yhtä hyvän.

Tämä look syntyi kokonaisuudessaan näillä välineillä + Elisabeth Ardenin advanced Eye-Fix Primer & tummanruskea kajal kynä.
Nyt on erityisen in pehmeät rajaukset kynällä linerin sijaan...ja vaikka joskus onkin kiva ehkä leikkiä myös nestemäisen eyelinerin kanssa, on kynä kyllä lopulta allekirjoittaneen suosikki silmän rajaamiseen nopeutensa ja helppoutensa takia. Kuvan trendikäs meikki menee kaikessa yksinkertaisuudessaan siten, että luomien pohjustus, vaaleaa luomiväriä koko liikkuvalle luomelle + kulmaluulle. Vaaleanpunaista silmän ulkonurkkaan ja luomivakoon hennosti + häivytys. Rajausta ripsien tyveen silmän ulkonurkkaan sekä silmän yläpuolelle, että alapuolelle ja pehmennetään sitä vielä hiemman tummanruskealla luomivärillä. Lopuksi ripsiväriä ja vielä luonnonvalkoisella hieman hohtavalla kajal kynällä säihkettä silmien sisänurkkaan.

Oon aiemminkin kirjottanut Foreverin Moisturizing lotionista muutamalla sanasella, mutta en vielä sen yksityiskohtaisemmin...Avaan tähän loppuun sitä, miksi juuri tämä voide menee miulla meikin alle aina ja on ylipäätään miun suosikkivoide koko vartalolle!

Tässä voiteessa on pohjana, kuten Foreverin voiteissa yleensäkin, on Gelly josta edellisessä postauksessa kirjottelin vähän tarkemmin.Tämä tuubi on syönyt Foreverin Aloe geelin lisäksi aprikoosinsiemenöljyä ja jojobaöljyä, kollageenia, elastaania, E-vitamiinia ja kamomillauutetta.
Aprikoosinsiemenöljyä myydään erillisenäkin kosmetiikkatuotteena monien firmojen toimesta, koska se imeytyy tehokkaasti, sopii kaikille ihotyypeille ja ravitsee ihoa intensiivisesti, pehmentää, rauhoittaa, aktivoi ihon toimintaa ja kiinteyttää ihokudosta. 

Jobapensaan siemenistä hellävaraisesti kylmäpuristamalla saatu aine ei itse asiassa ole öljy. Jojobaöljy on oikeastaan nestemäistä vahaa, joka muuttuu juoksevaksi noin 10 asteen lämpötilassa.
Jojobassa erityistä on se, että tämä jojobapensaan siemenistä kylmäpuristettu nestemäinen vaha on hyvin lähellä ihon talin ominaisuuksia. Kun jojobaöljyä laittaa iholle – erityisesti rasvoittuvalle iholle tai sekaiholle, tulee samalla tehneeksi hyödyllisen pikkujekun iholle: iho saa tarvitsemansa talin jojobaöljystä. Tämän ansiosta iho rauhoittuu ja se saattaa vähentää talin tuotantoa. Jojobaöljy siis normalisoi ihon toimintoja eikä tuki ihohuokosia. Se sopii siksi hyvin rasvoittuvalle ja sekaiholle.
Jojobaöljy on myös janoisen ihon ystävä. Hienojakoinen, pienimolekyylinen öljy imeytyy hyvin ihoon ja tarjoaa myös paljon kosteutusta kuivalle iholle. Jojobaöljy muodostaa iholle luonnollisen, hengittävän suojavaipan, joka ehkäisee kosteuden haihtumista ihosta...Eli hoitaa ja ennaltaehkäisee ihon kuivumista tehokkaasti!
Kollageeni ja elastaani ovat olennaisia ihon kimmoisuuden ja kimmoisena pysymisen (eli nuorekkuuden) kannalta, E-vitamiini on iholle tärkeä antioksidantti ja hoitaa ihoa, sekä auttaa ihoa uudistumaan. Kamomillauute rauhoittaa ja suojaa myös auringon uv-säteiltä!
Voide levittyy iholle helposti, on riittoisaa, imeytyy hetkessä, vaikuttaa ihon hyväksi pitkäaikaisesti ja mukautuu erilaisten ihotyyppejen tarpeisiin tehokkaasti, eli sopii kaikille...Ja luksustason raaka-aineista huolimatta on myös tosi edullista! 20€/tuubi. Voiko enenpää toivoa kasvo- ja vartalovoiteelta!?!😍
Nyt mie suunnistelen Lamposaareen nauttimaan kevätauringosta!
~Ihanaa päivää kaikille!~
♡-Tiina-♡

Monday, 3 April 2017

Erilainen aamiainen ja kasvojen hemmottelua

Hejsan!

Eilen olin sen verran puhki oltuani viikonlopun töissä ja työn ulkopuoliset hetket enimmäkseen opiskeltuani tai menossa, että kirjottaminen jäi. Uusi viikko ja uudet kujeet kuitenkin ja hyvin nukutun yön ja pienen huilin jälkeen on taas virtaa ihan erilailla. Tänään kävin jo salilla, ruokaostoksilla, laitoin syötävää ja kävin tekemässä ruotsin kokeen, huomenna taas työpäivä ja keskiviikkona toisen ruotsin kurssin loppukoe...jaiks! :D)! Harrastelin myös reseptejen metsästystä hiljattain ja löysinkin Popsugar fitness sivustolta varsin kiintoisan omena-quinoapaistos reseptin, josta päätinkin muokata omanlaiseni version ja kokeilla!

Omena-quinoapaistos
Omena-quinoapaistos
Kuvassa oleva "leivos" aika pitkälti pohjautuu alkuperäiseen jenkki-ohjeeseen, ainoastaan neilikan jätin pois ja vaihdoin kardemummaan, sekä lisäsin kananmuna-vaniljasoijamaito-vaahtoon vähän omatekemääni hunaja-kaneli omenasosetta vaahterasiirapin sijaan.

Aktiivinen valmistusaika n. 15-minuuttia ja tunti paistetaan uunissa 175¨C. Soveltuu hyvin aamiaiseksi, tai ravitsevaksi ja herkulliseksi välipalaksi kahvin kanssa!

Ravitsemuksellisesti tämä tarjoaa hyvän annoksen proteiinia ja kuituja quinoan ansiosta ja quinoa onkin maailmalla super-trendikästä ravitsemustietoisesti syövien kuluttajien keskuudessa, koska se pitää nälkää tehokkaasti runsaan kuidun ja proteiinin määrän takia, ja lisäksi pitää myös aineenvaihduntaa hyvin käynnissä ja on vatsaystävällistä. Tässä ei myöskään lopulta ole hurjasti sokeriakaan ja sekin mitä on, on lähinnä luontaisesti hedelmissä olevaa + hieman hunajaa.

Tarvitaan:
(n. 6-annosta)

  • 2dl kypsentämätöntä quinoaa
  • kanelia
  • muskottijauhetta
  • kardemummaa
  • 4dl vaniljanmakuista soijamaitoa
  • 3-granny smith omenaa
  • 2-makeaa omenaa
  • 2-suurta kananmunaa
  • hunajaa
  • manteleita
  • rusinoita 
  • kookosöljyä
1.Uuni lämpiämään 175'C. Kuori ja lohko paloiksi granny smith omenat, laita palat kattilaan ja levy suunnilleen keskitehoille. Jätä omenapalat kannen alle pehmenemään. Kaada quinoan jyvät kulhoon ja niiden sekaan reilusti kanelia + kardemummaa oman maun mukaan ja n. 1/2 tl muskottipähkinäjauhetta. Sekoita ja kaada jyvät kookosöljyllä voideltuun keskikokoiseen uunivuokaan. Omenapalalat pehmenevät reilussa 5-minuutissa ja voit tsekata ne tässä vaiheessa! Jos ovat jo pehmenneet, ota pois levyltä, muussaa haarukalla/soseuta sauvasekoittemella, ripsauta joukkoon kanelia ja jätä sose jäähtymään vähän.

2. Kuori ja pilko kuutioiksi makeammat omenat. Ripottele omenapalat quinoan päälle uunivuokaan + vajaa dl rusinoita. Sekoittele hieman, siten että hedelmäpalat sekoittuvat quinoan kanssa vähän. Lisää hunajaa Granny smith soseeseen oman maun mukaan sopivan makeuden aikaansaamiseksi. Riko kananmunat kulhoon, kaada soijamaito samaan kulhoon ja vatkaa siten, että seos vaahtoutuu hieman. Tässä vaiheessa sekoita joukkoon n.2dl. omenasosetta. Kaada vuokaan & sekoita hiukan, siten, että munavaahto vähän pääsee myös pohjalla olevan quinoan joukkoon.
Pieni veitsellä hieman manteleita ja ripottele vuokaan päällimäiseksi => Uuniin! 
Jäähdytä + nauti maustamattoman jogurtin ja Granny smith hunaja-kaneli soseen kanssa.

Lupailin edellisessä postauksessa (valovuosi sitten :D) kirjotella seuraavassa kosmetiikastakin vaihtelun vuoksi! Nyt on aika mennä siihen. :)


 Meidän ihon hyvinvointiin vaikuttaa paljon, paitsi ruokavalio, meikit ja voiteet, mitä käytetään, niin myös se, millä me putsataan ihoa ja saadaanko ylipäätään puhdistettua iho kunnolla niillä tuotteilla, joita käytetään! Foreverin Sonya sarja on siitä aivan ihana vaihtoehto tähän tarkoitukseen, että se sopii ja tekee hyvää kaikille ihotyypeille ja on tehokas tarkoituksessaan. Sarjaa on myös simppeliä käyttää!
Purifying cleanser syväpuhdistaa hellävaraisesti ja poistaa myös meikit kasvoilta (silmämeikinkin). Sisältää Foreverin Aloe veraa & hedelmäuutteita, jotka kosteuttavat ihoa syväpuhdistuksen yhteydessä. Tämän jäljiltä ihoa ei kiristä!

Annos tuubista puhdistusmaitoa kädelle ja aktivoidaan puhdistusmaitoa käsissä hetken ajan levittelemällä se sormiin. Levitetään käsillä puhdistusmaito kaikkialle kasvoihin huolella ja pyyhitään kostutetun meikinpoistosienen kanssa kasvoilta. Jos on ripsiväriä/silmämeikkiä, kannattaa laittaa puhdistusmaitoa hieman vanulappuun ja putsata silmät erikseen sen kera, kuten yleensäkin putsaisit silmämeikinpoistoaineen kanssa.

Meikinpoisto, tai ihan pelkkä kasvojen puhdistus & kosteutus, johon tätä parivaljakkoa voi käyttää ihan vaikkei olisikaan meikkiä! Viimeistellään tällä ihanan virkistävällä ja paljon iholle vitamiineja ja antioksidantteja antavalla Refreshing tonerilla. Tonerissa on tietty Aloe veraa, lisäksi kurkku-uutetta, sekä vihreää teetä. Ihohuokoset puhdistuu perinpohjin ja iho saa runsaasti kosteutusta! Samalla viimeisetkin meikinjämät lähtee irti kasvoilta, kun toneria laittaa vanulappuihin ja pyyhkäisee kasvot kauttaaltaan. Jos ei ole meikkiä ja haluaa vain putsata ja freesata ihonsa, riittää mainiosti, että kasvovedellä kostutetuilla vanulapuilla "taputtelee" hellävaraisesti kasvot kauttaaltaan puhdistusmaidon jälkeen.

Tähän aikaan vuodesta, kun katupölyä on hurjasti ilmassa, tekee oikein hyvää huolehtia kasvojen puhdistamisesta huolella ja monella saattaa päästä myös kuivahtamaan iho, toisilla alkaa ehkä rasvoittua, kun kelit on vähän lämmenneet ja joillakin meistä on sekaiho kaiken aikaa. Oli oma ihotyyppi mikä hyvänsä, tarvitsee se kosteutusta ja ravinteita. Näiden tuotteiden jälkeen voi vielä tehdä silloin tällöin tai vaikka muutamana iltana perätystekin, jos on kuiva iho, maailman ehkä helpoimman ja hyvin tehokosteuttavan, sekä ravitsevan kasvonaamion yöksi itselleen gellystä.

Aloe geeli on ihon paras ystävä. Ravitsee, rauhoittaa ja kosteuttaa tehokkaasti, menee 11-minuutissa ihon kaikkien kerrosten läpi ja hoitaa ihoa myös syvältä sisältäpäin. Tämä geeli on suurelta osin kaiken foreverin kosmetiikan pohjana, mutta tätä ihanuutta saa ihan omanaankin tuubina. Sopii todellakin jokaisen iholle ja varsinkin rasvoittuvan/rasvaisen ihon hoitoon unelmatuote, koska tämähän on tosiaan 100% pelkkää aloe veraa, eikä sisällä ollenkaan rasvaa, mutta kosteuttaa ja ravitsee ihoa tehokkaasti. Nuorempana korvasin kasvovoiteen pelkästään tällä usein! (Tuolloin oma iho oli etenkin kesäisin rasvainen.) Gelly on myös loistava tuote silmänympärysihon hoitoon ja ehkäisee tehokkaasti ihon kuivumisesta johtuvien hienojen silmänympärysjuonteiden syntymistä.
Gellyä kannattaa kokeilla mm. mustelmiin/haavereihin haavan puhdistuksen jälkeen, palaneelle iholle, auringon oton jälkeen, kutiavalle/ärtyneelle iholle ja hyönteisen puremiin.

Gellystä saa kasvonaamion ottamalla tuubista ihan reilun annoksen geeliä ja levittämällä sitä putsatuille kasvoille paksun kerroksen kaikkialle kasvoihin (myös silmänympärysiholle!). Sitten gellyn annetaan vaan imeytyä, nukutaan yön yli ja aamulla kasvojen huuhtaisun jälkeen ne tuntuu muuten aika hyvältä! :).

Tämmösiä tällä kertaa! Seuraavassa kosmetiikka-postauksessa käsittelen aiemmin mainitsemiani buxom luomiväriä, sekä Estee Lauderin Sumptuous Volume mascaraa ja vähän aiempaa tarkemmin suosimaani Aloe moisturizing lotionia, joka on tähän mennessä paras koskaan kokeilemani perusvoide iholle.

Tällä viikolla miulla myös onneksi on enemmän aikaa kirjotteluunkin, eli tulee vähintään toinen postaus viikon aikana, ehkä jopa kolmaskin, Let's see! (:

~Ihanaa viikkoa siulle!~
♡-Tiina-♡

Wednesday, 29 March 2017

Herkkuhetki ja nopsaa arkiruokaa

Iltaa!

Kovaa vauhtia kiitää päivät. Viikonloppu hujahti vauhdilla ja niin on myös menneet tämän viikon ensimmäiset päivät koulun merkeissä ja tehtäviä hiki hatussa pusertaessa deadlinejen lähestyessä. :D On ehditty vähän viettää aikaa ystävän kanssa, käyty moikkaamassa mummia kuntoutuksessa, lenkkeilty ja valokuvattu, luettu kokeisiin ja tietysti kokattu.
Lauantai-iltana tosiaan vähäsen herkuteltiin karitsalla ja tähän postaukseen tulee ohje siitä, sekä nopeasta arkiruoka-annoksesta. Molemmat gluteenittomia ja karitsa myös maidoton, jos korvaa voin kokonaan öljyllä, mutta vihannekset maistuu kyllä paremmalta voissa paistettuna. :)

Lähdetään liikkeelle vähän fiinimmästä karitsa-päivällisestä, joka on huomattavasti helpompi, kuin miltä se kuulostaa ja sopii huolettomaan herkutteluhetkeen hyvän viinin kera!

Valkosipuli-Rosmariini karitsaa

Alunperin oli suunnitteilla tehdä yrttiset lohkoperunat, mutta koska mie menin unohtamaan tuoreen mintun kauppaan lauantaina, piti muuttaa suunnitelmaa ja päädyin sitten tekemään lempeästi pippuriset lohkoperunat, koska nekin käy karitsalle kylkiäisiksi oikein hyvin.

Valkosipuli-Rosmariini karitsaa punaviinikastikkeella, 
pehmeän pippuriset lohkoperunat
 & voissa kuullotetut vihannekset n. 5lle:
valmistusaika n. 1h

  • Karitsan sisäfileitä n. 1kg (ulkofileekin käy! :)
  • tuoretta rosmariinia & valkosipulia
  • 10-rosamunda perunaa
  • 1pkt (150g) tuoreita haricot papuja
  • 1-iso sipuli
  • 3-keskikokoista porkkanaa 
  • 7-herkkusientä
  • mieleistä punaviiniä
  • maizenaa
  • voita
  • oliiviöljyä
  • pippurisekoitusta
  • hunajaa
  • punaviinietikkaa
1. Aloitettaessa huolehdi, että karitsa on sulaa ja mieluusti jo hetken ollutkin vaikka huoneenlämmössä. Silppua reilusti tuoretta valkosipulia ja rosmariinia tilavaan rasiaan, tai kaukkuun. Siivoa kalvot pois karitsan fileistä ja leikkaa fileet sopivan kokoisiksi annospaloiksi, sekä laita ne samaan astiaan valkosipulin & rosmariinin kera. Sekoittele huolella ja katso, että karitsan fileisiin tulee suunilleen jokapuolelle näitä. Jätä huoneenlämpöön odottamaan ja avaa valitsemasi punaviini ilmautumaan, sekä laita jääkaappiin. 

2. Uuni lämpiämään n. 175'C. Huuhtele perunat huolella ja poista mahdolliset huonot kohdat kuorista, lohko perunat, heitä tilavaan kulhoon ja lorauta päälle tilkka oliiviöljyä. Mausta perunat mieleisellä pippuriseoksella, suolalla, hunajalla ja lorauksella punaviinietikkaa. Sekoitus, taste check => Uuniin. 

3.Leikkaa sipulista pieni pala ja kuutioi hienoksi. Nokare voita pieneen kattilaan & voin ollessa kuumaa, sipulit joukkoon, hieman mustapippuria, paprikajauhetta & timjamia. Voin joukkoon määrän mukaan sopivasti maizenaa. Loraus punaviiniä + tilkka vettä ja sekoitetaan kastikkeeksi. Mausteeksi n.1/4 pala lihaliemikuutiosta, tai lihafondia loraus ja hieman ruokosokeria. Jätä kastike miedolle lämmölle levylle & tarkista vielä maku hetken kuluttua. Jätä punaviini huoneenlämpöön ja kääntele perunoita uunipellillä.

4.Kuori ja pilko paloiksi porkkanat, laita ne syvälle paistinpannulle ja vettä siten, että ne peittyvät, pannu tulille ja anna porkkanoiden kiehua n. 5 min. Tässä välissä pilko loppu sipuli lohkoiksi ja herkkusienet myös suurehkoiksi paloiksi. Porkkanoiden kiehuttua n.5-min. huuhtaise pavut siivilässä ja heitä ne porkkanoiden kanssa kiehumaan. Anna olla vielä pari minuuttia. Laita lämpiämään matala pannu voin ja öljytilkan kera karitsaa varten. Sitten kaada vesi pois syvältä pannulta & lisää voita pannulle + huuhdeltut herkkusienet & sipuli pannun kuumennuttua kunnolla.

5. Paistele karitsoille oman mielen mukainen kypsyysaste ja suolaa kevyesti paistettaessa pinnan ruskistuttua + ripsauta hieman pippuria halutessasi. Sekoittele vihanneksia toisella pannulla ja maustele ne esim. tilkalla soija-kastiketta, rakuunalla ja pippurilla. Kaavi pannulta karitsan fileepaloista irtoavaa vs-murskkaa vielä vihannesten joukkoon & ota vihannespannu ajoissa pois levyltä, vaikka karitsan paistaminen veisi kauemmin, jotteivät vihannekset mene ylikykpsiksi. :)
Valmista! 

Viikonlopun jälkeen lähti liikkeelle vauhdikas kouluviikko ja toissapäivänä meillä tehtiin hyvin simppeli, mutta maukas & ravinteikas, sekä kohtalaisen kevyt n. 20-min annos possun fileepihveistä, sipulista tattarista, turkkilaisesta jogurtista ja salaatista.


Paistettua possua tattaripedillä, yrtti-pippuri jogurttikastike & rapea salaatti

  • porsaan fileepihvejä
  • turkkilaista jogurttia
  • 2-sipulia
  • tattarin jyviä
  • romaine salaattia
  • kaalia
  • kesäkurpitsaa
  • kirsikkatomatteja
  • varsiselleriä
  • pakaste-maissia
1. Pihvit huoneenlämpöön. Laita kattilaan kuumaa vettä, kiehauta & lisää tattarin jyviä syöjien mukaan sopiva määrä (Annostelu aikalailla samanlainen, kuin riisin tms. jyvien suhteen).

2. Tee jogurttikastike. Kulhoon jogurttia ja mausteeksi sille pippuriseosta, hunajaa, sitruunamehua, ruohosipulia, persiljaa, suolaa + sipulihiutaleita/rouhetta ja hieman paprikajauhetta. Siivuta sipulit suikaleiksi.

3. Pilko salaatin ainekset siivilään tomaatteja lukuunottamatta. Huuhtele, valuta. Huuhtele kirsikkatomaatteja ja pilko salaatin sekaan, sekoitus siivilässä => salaattikulhoon. Sulata vielä hieman maissia ja  heivaa salaattiin.

4. Lämmitä pannu öljyn kera & paistele +maustele pihvit. Pihvien jälkeen kuullota sipulit pannulla pihveille kaveriksi. Valmista! Tattari kypsyy n. 15-20 min ja tässä ajassa ehdit muilta osin luultavasti saada kaiken valmiiksi. :) Jos menee hieman kauemmin, ota tattari-kattila pois levyltä.

Tämmösiä reseptejä tällä kertaa! Seuraava postaus on pitkästä aikaa kosmetiikkaa! (:
Koitan saada sen tehtyä vielä tän viikon aikana, mutta ainakin 3-seuraavaa vuorokautta on aika pitkälti buukattu täyteen. Kirjottelen luultavasti sunnuntaina seuraavaksi.

Toivotan täten oikein hyvää loppuviikkoa ja viikonloppua!

~Hyvää yötä!~
♡-Tiina-♡



Saturday, 25 March 2017

Kuulumisia & kokkailuita

Heipä hei!

Kovin äkkiä on viikko taas mennyt. Lukiossa kurssit on tän jakson osalta loppusuoralla, loppukokeet lähestyy uhkaavasti ja paljon on ollut viimeisteltävänä ja hoidettavana kursseihin liittyviä isoja tehtäväkokonaisuuksia. Tietysti myös ne tunnit oli ma-to iltoina, tavanomaiset kotitehtävät hoidettavana, sain itseni vihdoin takaisin kiinni punttitreeneihin C9-jälkeen ja mummiakin on käyty katsomasa pari kertaa. :)

Voi luoja, että on työlästä ja hidasta kirjottaa blogia ruotsiksi! :D Sen verran onnetonta on tuo ruotsin taitaminen äidinkileen, tai englantiin verrattuna.
Täytyy nimittäin tehdä ruotsin kurssin portfolioon kaikenlaisia tehtäviä ja muutamat niistä on semmosia, että tulee tehdä ruoka-ohjeesta, päivän asusta, sisustusvinkeistä tms. blogiteksti ruotsiksi. On siis kirjoteltu blogitekstejäkin...mutta ruotsiksi ja uskokaa huviksenne, että se vie aika paljon aikaa, miulta ainakin. :'D Eilen sain siivousvimman ja talvivaatteet tuli niputettua, sekä raahailtua häkkivarastoon, kuin myös siistittyä aika pitkälti koko huusholli ja raahattua tänne ylös kesävaatteita ja tavaroita. Kävin myös pyörähtämässä kaupungilla ystävän kanssa ja tein pieniä ostoksia...Mukaan lukien uusi ripsiväri & luomiväri Buxom kosmetiikkasarjasta, joka tähän asti on ollut allekirjoittaneelle täysin vieras. Näistä tulee postaus myöhemmin, kunhan pääsen kokeilemaan!

Se on nyt lauantai...ja tänään päivä lähti käyntiin lehtikaali-frittatalla & herkullisella smoothiella + kahvikupillisella.

Lehtikaali-frittata
Lehtikaali-frittata
 Täytyy ensiksi tehdä tunnustus, että itseasiassa en alkuunkaan tykkää lehtikaalista semmoisenaan. Se menee kuitenkin oikein hyvin frittatassa, smoothien seassa, tai pieninä annoksina salaateissa. Tässä päivityksessä tulee muutama maukas ateriakokonaisuus terveellisen ja paljon hehkutetun...mutta sellaisenaan niin ankean makuisen lehtikaalin kera!

Frittata on täyttävä, sekä ravitseva ja hyvä gluteeniton aamiaisvaihtoehto, tai miksei vaikka lounaskin, johon ei kyllästy, koska siihen voi käytännössä laittaa täytteeksi melkeinpä mitä tahansa. Yksinkertaisuudessaan sen valmistaminen menee niin, että kuullotetaan valittuja vihanneksia + kinkkua, kalkkunaleikkelettä tms. pannulla hetki tilkassa öljyä & kaadetaan niiden päälle kananmunia rakenne hajotettuna, tasoitetaan se täytteiden päälle & ripsaus pippuria + suolaa ja frittata uuniin kypsymään valmiiksi. Päälle voi myös halutessaan laittaa hieman juustoa, siemeniä, tomaattisiivuja tms.

Lehtikaali-Frittataan meni:

  • 7-normaalikokoista kananmunaa
  • reilu kourallinen lehtikaalia pilkottuna & rangat poistettuna
  • kinkkua 5-viipaletta
  • 1/4 paprika
  • ohut sellerin varsi
  • muutama herkkusieni
  • puolikas pieni sipuli


Pilko herkkusienet, huuhdo siivilässä & laita pannulle itkemään. Herkkusienten kuivahdettua hieman, lisää tilkka öljyä ja muut vihannekset pilkotutna pieniksi paloiksi, paitsi lehtikaali. Kuullota hetken ajan ja lisää lehtikaali, sekoittele täytettä vähän ja anna lehtikaan ihan aavistuksen pehmetä. Kananmunat sekoitettuna päälle, tasoita & laita frittata n. 200 'C lämpimään uuniin ja anna olla 5-10-min.
Ps. Voit kokeilla tähän täytteeksi ihan mistä itse tykkäät! Yllä vain yksi esimerkki :)

Herkullinen marja-hedelmä smoothie
  • 2-pientä/keskikokoista banaania
  • 1-päärynä
  • 2-kirpeää omenaa esim. granny smith
  • mustikkaa n. 1,5dl
  • mansikkaa reilu 1dl
  • limetti puristettuna
  • proteiinijauhetta  & jäitä
Semmosia tänä aamuna. Toissapäivänä kehittelin broileri-pekonipastan, joka oli nopea toteuttaa & ihan maukaskin raikkaan lehtikaalisen salaatin kera. Pekonista huolimatta annos on kokonaisuutena vähärasvainen, sekä sisältää hyvät ravinto-arvot.

Pekoni-broileripasta
Pekoni-broileripasta
Pekoni-broileripasta n. 4-5:lle
valmistusaika n. 20min
  • 2-kokonaista broilerin rintafileetä (tai n. 300g  maustamattomia broilerin fileesuikaleita)
  • 1 pkt (150g) pekonia
  • valkosipulinen tomaattimurska 500g
  • 1/2 tuubi tomaattipyreetä
  • purkki ananasmurskaa/n 2dl tuoretta kuutioituna
  • 1-sipuli
  • täysjyvä penne pastaa n. 250g
  • smoky bbq kastiketta
Miulla oli pari kokonaista broiskun fileetä jääkaapissa ja paketti englantilaista pekonia, sekä piti keksiä jotain syötävää niistä...tässä lopputulos. :D

1. Pilko pekoni kuutioiksi ja laita lämmitetylle syvälle pannulle ruskistumaan. (Ei tarvitse lisätä öljyä/paistorasvaa). Pekonin kypsyttyä lisää kuutioidut broilerin rintafileet/broiskusuikaleet & kuutioitu sipuli pekonin  kanssa pannulle. Ruskista & maustele haluamallasi tavalla. Esim. paprikajauhetta, yrttejä, mustapippuria.

2. Broilerin ollessa kypsää lisää pannulle purkki ananasmurskaa mehuineen, tai tuoretta ananasta kuutioituna, sekä n. puolet 500g pastapussista. Laita kuumaa vettä joukkoon siten, että pasta peittyy veden alle. Lisää liemeen n. puolikas kanaliemikuutio + basilikaa, oreganoa ja hieman vs-jauhetta.

3. Pastan jo kypsyttyä hetken aikaa lisää joukkoon tomaattimurska, sekä tomaattipyreetä. Lisää ripaus ruokosokeria + tilkka bbq kastiketta, sekoita huolella & tarkista, että liemi maistuu hyvältä. tarvittaessa lisää mausteita. Jätä kannen alle hautumaan liedelle ja anna pastan kypsyä loppuun. Ruoka on valmista nesteen imeydyttyä! 

Ps. Jos pidät juustosta, eikä sinua haittaa,vaikka annoksessa olisi vähän runsaamminkin kaloreita ...Tämän pastan kruunaa varmasti aurajuusto ripoteltuna pastan päälle, tai mielekäs aromaattinen juustoraaste!

Salaatiksi tälle aterialle pariksi sopii esim. tällainen:
  • muutama lehti romainea
  • reilu kourallinen lehtikaalia
  • pieni pala kaalia
  • punaista paprikaa
  • tummia rypäleitä
  • kurkkua
  • pakastemaissia 
Pilko kaikki siivilään, huuhtele huolella & valuta. => salaattikulhoon ja sulata vielä hieman maissia siivilässä lämpimän veden alla, sekä lisää kulhoon. Hyvää ruokahalua!


Nyt alkaa olla aika lähteä puntille & kauppaan poimimaan raaka-aineet illan herkkuja varten!
Petellä alkoi 4-päivän vapaat tänään ja kevätsiivouksen, sekä kevään kunniaksi tänään tehdäänkin vähän fiininpi päivällinen!
Suunnitteilla vs-rosmariinikaritsaa, yrttiöljy-lohkoperunat, punaviinikastike ja kuullotetut vihannekset. :) Tästä ateriasta tulossa päivitys!

~Mukavaa lauantaita kaikille!~
♡-Tiina-♡

Monday, 20 March 2017

Ruokaa C9 jälkeen

 Iltaa!

C9-jälkeen on ollut kiva taas syödä erilaisia leipiä vähän enemmän, kuin mitä kuurin aikana sai syödä, vaikka leipä ei ollutkaan omakohtaisesti se, mitä eniten oli ikävä...sekä erityisesti kaipaamiani erilaisia jogurttikulhoja ja tietysti kananmunaa, sekä miun hedelmäisiä omia smoothie-sekoituksia :D

Tähän postaukseen tulee ohje herkkuleivälle & terveelliselle jogurttikulholle, smoothie-ohje, sekä yksi päivällisresepti!


Aloitetaan herkkuleivästä ja smoothiesta! Pete (talouden toinen puolisko) etenkin rakastaa näitä leipiä :D Kiireettömästi sunnuntai-aamiaiseksi laitoinkin meille tämmöiset eilen. Kieltämättä hyviä ne kyllä onkin, sekä sisältää aika hyvät ravinto-arvot myös. :)

  • avocado-levitettä
  • Kuitupitoista paahtoleipää (meillä yleensä Fazer ruispaahtis/ Vaasan taikaruis, ravintokuitu n. 9%/100g)
  • makeita/mausteisia maustekurkkuja
  • sipulia
  • salaattia
  • mieleinen vähärasvainen leikkele
  • tomaattia
  • juustoa
  • kananmuna

Siinäpä, mitä yhteen leipään tarvitaan. Ensiksi ohje avocado-levitteelle, joka sopii tosi hyvin yksiin paahtoleivän kanssa, kuin myös vaikka hapankorpuille!

Valkosipuli-avocadolevite
  • 1-iso avocado
  • 1-vs kynsi
  • n. 1dl tomaattipyreetä
  • n. 0,5dl sweet chili kastiketta
  • ripaus mustapippuria & suolaa
Puolita avocado & laita hedelmäliha kulhoon, Pieni vs-kynttä hieman, heitä se joukkoon, lisää muut ainesosat & soseuta! Tarkista maku. Levitettä voi maustaa myös vaikkapa lisäksi yrteillä halutessaan, tai chilillä, jos haluaa siihen potkua...tai vaihtoehtoisesti jättää tomaatin & sweet chili kastikkeen pois ja korvata ne vaikkapa limetti-mehulla + laittaa yrttejä ja vähän hunajaa + suolaa & pippuria.

Leipä paahdetaan & voidellaan avocado-levitteellä. Sitten ohuiksi suikaleiksi ihan pieni pala sipulia ja pohjalle maustekurkkuviipaleiden kera. Tähän päälle mieleistä salaattia. Salaatin päälle muutama viipale kinkkua, kalkkuna- tai broilerileikkelettä ja muutamat tomaattisiivut. Päällimmäisenä leivälle tulee paistettu kananmuna juustosiivun kera.
Kananmunaa paistaessasi, käännettyäsi sen ympäri, leikkaa viipale mieleistä juustoa ja laita se käännetyn kananmunan päälle sulamaan + mausta kananmunaa pippurilla & ripauksella suolaa.
Leipä maistuu vaikkapa välipalaksikin!

Smoothie lasissa oli kesäisen makea, mutta raikas vitamiinipommi, jossa oli:
  • 1-banaani
  • 2-päärynää
  • 1-omena
  • limetti puristtuna
  • mangokuutioita n.1,5dl
  • mansikoita n.1,5dl
  • proteiinijauhetta
  • + pala inkivääriä & jäitä
(Ohjeesta tulee reilut 2x 3dl lasillista :))



Tänään tein aamiaiseksi munakokkelia ja terveellisen jogurttikulhon. Jutun juju on vajaa pari dl maustamatonta turkkilaista/kreikkalaista 10% jogurttia ja kaurahiutaleita + milloin mitäkäkin lisukkeita niiden seuraksi! Tästä saa helposti myös gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita. Tänä aamuna kulhoon meni suunnilleen:

vajaa 2dl jogurttia
vajaa 1dl kaurahiutaleita
hunaja-kaneli-puolukkasurvosta vähän (pakastepuolukoita, sulatus huoneenlämmössä kulhossa, => hunajaa sekaan & ripsaus kanelia => soseutus.)
3-kuivattua luumua paloina
hieman mulperimarjoja
hieman ananasta
kurpitsansiemeniä & auringonkukansiemeniä

Vinkkinä, että on tosi helppoa tehdä vaikka vähän isompi satsi kerralla pakastemarjoista hunajan kanssa survosta jääkaappiin, tai omenasosetta keittelemällä omenapaloja hetken kanelin & sitruunamehun kanssa & soseuttamalla + loppuvaiheessa makeuttaa sose hunajalla, kun se on lähes jäähtynyt, mutta hieman lämmintä vielä.
Hunaja on kypsentämättömänä terveyspommi, mutta hunaja hajoaa "tavalliseksi sokeriksi" kuumennettaessa, tai ainakin menettää merkittävästi terveyshyötyjään.

Näitä marja-hunaja/omena "soseita" sitten voi kätevästi käyttää jogurtin maustamiseen, käyttää proteiinipannarin kanssa tms. (: ps. myös jogurttikulho kaurahiutaleilla + marjoilla/hedelmillä/siemenillä, pähkinöillä tms.  voi olla yhtälailla nopea ja maukas välipala, joka pitää kylläisenä pitkään!




Pari päivää sitten meillä oli päivällisenä paahdettua uuniperunaa ja bataattia tonnikala-kasvistäytteellä sekä raikasta kaalisalaattia. Tää on yks miun vanhoista toimivista resepteistä, joita ei vähään aikaan ollut tullut tehtyä, joten nyt tehtiin ja kyllä se hyvää olikin pitkästä aikaa. :)

Uuniperunat tonnikalatäytteen kera & raikas kaalisalaatti
 n.4lle: (valmistusaika n. 30min)
  • 2prk tonnikalaa (paloina vedessä)
  • n.4dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia 10%
  • Puolikas punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 5-8 herkkusientä
  • tuoretta ruohosipulia
  • perunaa ja/tai bataattia
1. Laita uuni lämpiämään 175'C. Aloita puolittamalla ja huuhtelemalla huolellisesti uuniperunoita ja/pieniä bataatteja (poista kuoresta mahdolliset huonot kohdat). Kaada loraus oliiviöljyä pieneen kulhoon. Ripsauta öljyn joukkoon reilusti paprikajauhetta ja vähän mustapippuria, sekoita. Levitä sudilla öljy-mausteseosta puolitetuille perunoille/bataateille, jotka ovat uunipellillä. Ripota perunoille vielä hieman suolaa sirottimesta. => Uuniin.

2. Laita pannu lämpiämään liedelle. Pilko herkkusienet ensimmäisenä, huuhtaise siivilässä ja laita ne pannulle itkemään. Pilko paprika ja sipuli. Kun sienistä on nesteet pihalla ja pannu alkaa olla kuiva, lorauta pannulle tilkka öljyä ja ripsauta reilusti currya & lisää paprika + sipuli kuutioina pannulle. Kuullota hetki, mutta älä ihan pehmeiksi asti.

3. Laita tilavaan kaukkuun jogurtti, jogurtin sekaan tonnikalat valutettuna + paprika, sipuli & herkkusienet kuullotettuna. Maustele vs-jauheella, mustapippurilla, tuoreella ruohosipulilla, valkoviini-etikalla, sweet chili kastikkeella, paprikajauheella ja lisää myös currya vielä tarvittaessa.
Tarkasta maku!

4. Perunat/bataatti kypsyy n. 30-minuuttia uunin paahteessa ja ehdit vielä tehdä salaatin, ennen näiden valmistumista. Tälle aterialle sopii pariksi salaatti kaalista, tomaatista, sipulista, maissista ja makeista maustekurkuista. Suikaloi kaalia siivilään + siivuta sipulia ohueksi. Huuhtaise, valuta ja laita salaattikulhoon. Pilko tomaatteja joukkoon & maustekurkkuja/kurkkuviipaleita hieman, laita joukkoon ja sulata vielä siivilässä lämpimän veden alla maissia. => Sekaan. Perunan/bataatin ollessa kypsää, ruoka on valmista!


Tämmösiä tällä kertaa!
Kohta se alkaa taas olla uniaika, että jaksaa huomenna opiskella hirmuisesti ruotsia ja ennen koulua menen katsomaan mummia.

~Hyvää yötä! Ja ihanaa viikkoa kaikille!~
♡-Tiina-♡



Sunday, 19 March 2017

Valokuvausta ja syvällisiä mietteitä

Hei!

Muutamaan päivään ei oo tullu kirjoteltua. Sääkin on ollut vähän ikävä, mutta tänään oli kaunis auringonpaiste ja iltahämärässä läksinkin kameran kanssa ulkoilemaan. Tämmöisen näkymän löysin tällä kertaa :)

Iltahämärä 19.03.-17

Keskiviikko-iltana koulussa ollessani sain tiedon, että mummi on saanut aivoinfarktin, on sairaalassa, ei pysty puhumaan selkeästi ja että ei ehkä ole paluuta kotiin enää. Kirjottelin blogitekstiä myöhään yöhön saadakseni jotain muuta ajateltavaa...Ja auttoikin kirjottamisen ajan.
Nukkuminen ei kuitenkaan onnistunut kovinkaan hyvin.
Torstaina menin häntä sitten katsomaan neurologian teholle ja kovin huonossa kunnossa hän siellä makasi. Tilanne näytti aika pahalta, eikä mummi enää alkuunkaan ollut oma itsensä infarktin jäljiltä, kuin myös uskoi itsekin kuolevansa nyt. Tunsin valtavaa surua ja vähän syyllisyyttäkin, koska en muutamaan viikkoon ollut ehtinyt käydä mummia kotonaan katsomassa. Itkin illan kotona ja kuuntelin Coldplayn Everglowta. Vietin myös toisen unettoman yön ja yllättävää kyllä, englannin ylppärit perjantaina ei menneet ihan niin hyvin, kuin ne ehkä olis voineet mennä...Mutta eipä tuolle enää mitään mahda :/ :D

Kerttu on aina ollut miun ainut isovanhempi ja pienenä mie en ollut tarhassa ollenkaan, vaan mummi hoiti päivät minuu...Vuosien varrella mummi on monta kertaa ollut se ihminen, joka on ollut ainoa, joka on voinut miulle lainata rahaa miun ollessa pulassa ja hän on aina miusta kantanut huolta. Hän on miulle myös esikuva, koska hän on elämässään nähnyt ja kokenut paljon, mutta selvisi, eikä siltikään katkeroitunut tai muuttunut omahyväiseksi ja itsekkääksi koskaan!
Koki lapsuuressaan joukkomurhan, jossa hänen läheisiään joutui uhriksi. Sodan kauhut, pommitukset, evakkoon lähdön, pula-ajan ja köyhyyden sodan jälkeen.
Koki hankalan avioliiton vankilaan useasti joutuneen alkoholisoituneen rötöstelijän kanssa, 5-vuotiaan lapsensa tapaturmaisen kuoleman ja tämän jälkeen hankalan avioeron ensimmäisestä miehestään.
Joitakin vuosia myöhemmin oli Kertun vielä kestettävä toisen aviomiehensä äkillinen kuolema ja yksin jääminen hädintuskin valmiin talon, hänen tuloilleen kohtuuttoman suurten talovelkojen ja kahden lapsen kanssa, jotka hän yksinään kasvatti pienillä tuloillaan.

Jo jokusen vuoden ajan yhtälö on ollut niin päin, että mie oon kuskannut mummoa kauppaan, hoitanut hälle ostoksia, käyttänyt asioilla, joskus leikannut nurmikkoa ja käynyt kylässä pitämässä seuraa, sekä kuuntelemassa noita samoja tarinoita uudelleen ja uudelleen. Kuunnellut hänen murheitaan ja yrittänyt hälle olla avuksi, mitä hän sitten onkin tarvinnut. Mummi on jo 91-vuotias.

Tietenkin on ikävä tosiasia, että hällä ei ehkäpä enää ole kovinkaan paljon aikaa keskuudessamme jäljellä ikänsäkään takia...Mutta tällaisen äkillinen tapahtuminen oli todellinen shokki ja kova muistutus siitä, että elämässä todella voi tapahtua ihan mitä tahansa, milloin tahansa ja koskaan ei voi tietää, milloin on viimeinen päivä...kenellekään meistä!
Mummin tila on saatu vakaaksi siinä määrin, että on jo toivoa, että hän selätti aivoinfarktin ja selvisi siitä. Kävin häntä eilen uudemman kerran katsomassa kuntouttavassa sairaalassa, johon hänet siirrettiin keskussairaalasta. Edelleen hän on aika heikko ja tuskin enää valitettavasti palautuukaan sillekään ymmärryksen tasolle ja toimintavalmiudelle, kuin ennen infarktia, mutta välitöntä hengenvaaraa hänellä ei toistaiseksi ole ja oli ihanaa nähdä hänen hymyilevän eilen.
Näyttää siltä, että sain lisäaikaa mummin kanssa ja ehdottomasti onkin häntä käytävä katsomassa kuntoutuksessa.

Yhtenä iltana helmikuussa.


Viime päivinä sitä on tietysti näiden tapahtumien myötä paitsi kantanut suuresti huolta mummista, myös miettinyt asioita ja elämän "isoja kysymyksiä."

Vähäsen olen kuluneen vuoden aikana hetkittäin kyseenalaistanut sitä, kannattiko miun nyt todella jättää vakituinen työ, opiskella, ottaa opintolaina unelmien perässä ja päätyä toistaiseksi ainakin päätoimisesti työttömäksi. En kertakaikkiaan minkään firman palvelukseen nähtävästi kelpaa, vaikka haettu on kyllä, moneen jo useampaankin kertaan, mitä tässä käpykylässä nyt sattuu olemaan :D

Mutta kyllä se kannatti. Meillä kun ihan todella on tämä yksi ainut elämä ja sekin voi katketa koska tahansa.
Vaikka nyt inhottavasti tuntuu siltä, että "pieleen meni", koska en ihan suunnitellut, että jään opintolainan kanssa työttömäksi ja teen huomattavasti entistä duuniani ikävämpiä sekalaisia keikkoja kaiken maailman keittiö- ja ravintolahommissa nyt toistaiseksi ja kitkuttelen rahan kanssa.
On kuitenkin vaan uskottava, että ponnistelut jossain vaiheessa kantaa vielä hedelmää ja joku ovi aukeaa jotenkin. Kyynistymällä ja toivosta luopumalla ei ainakaan voita mitään!

Jos kuolen huomenna, tiedänpä ainakin yrittäneeni tehdä elämästä näköiseni ja mieleiseni, sen sijaan, että olisin vaan jäänyt kuolemaan pystyyn duuniin, jota ei tipan tippaa alunperinkään kiinnostanut edes aloittaa, mutta oli tuolloin pakko.
 Ja jos ajatellaan tämän positiivisia puolia, miulla on aikaa napsia valokuvia, nauttia rakastamastani luonnosta, katsella auringonlaskuja, käydä katsomassa mummia, viettää aikaa perheen ja läheisten kanssa, lukiokin tuo toki tekemistä arkeen (Paljon! :D) ja tottakai Foreverin kiinnostavat koulutukset, joissa kokoajan opin lisää tuotteista, joiden varaan aion tulevaisuuteni joulukuusta alkaen rakentaa, jos en kellekään kelpaa työntekijäksi...Eli ei miulla tylsää ole kuitenkaan!

Mie itse en ainakaan toistaiseksi ole minkään sortin menestystarina, mutta sydämestäni tiedän, että paras valinta on kuitenkin lopulta se yrittäminen! Seuraa sitä, mikä siut tekee onnelliseksi ja aseta tavoiteet sitä kohden, mikä sinuu innostaa ja motivoi!

Oli se ihan mitä tahansa, mikä siut saa onnelliseksi ja mikä sinuu motivoi, pyri sitä kohti täysillä! Matka ei aina ole mutkaton, mutta tartu hetkeen ja usko, että elämä kantaa lopulta. :)

Kultareunaiset pilvet.


Tähän päätän tän kirjoituksen.
Huomenissa tulee postaus ruoka-kuulumisista!

~Hyvää yötä!~
♡-Tiina-♡


Thursday, 16 March 2017

Painavaa asiaa ja kevyttä ruokaa

Iltaa!

Löysin C9-vihkoni ja nyt kun vertaa kaikkia mittoja, käy ilmi, että ohjelman aikana vyötäröltä kadonneiden 2cm lisäksi reidestä oli lähtenyt 3,5cm, lantiolta 2cm, rinnanympäryksestä 1cm ja jopa käsivarresta 1cm! Aika hyvin 8-päivän aikana. Ja kuten jo mainittua, ei tarvinnut nälässä olla päivääkään, kokea heikotusta, huonoa oloa, tai rehkiä salilla tappotreenejä!

Clean 9 ei itseasiassa ensisijaisesti ole "laihdutuskuuri", mutta keventyminen ja kaventuminen on kivoja sivutuotteita sen suorittamisessa, meille, joilla on mistä pienentyä. Keventymisenkin voi toki asettaa myös ihan tavoitteiksi aloittaessaan C9 ohjelman, niin miekin tein ja jos homman suorittaa oikein, tulee se keventyminen ihan luonnostaan siinä sivussa!

C9-ohjelman ensisijainen tarkoitus on tehdä hyvää keholle. Puhdistaa pois elimistöön kertyneet kuona-aineet, antaa meille paljon virtaa ja käynnistää aineenvaihdunta toimimaan täysillä.
C9 antaa elimistölle puhdasta ravintoa ja kaikkia sen tarvitsemia ravinto-aineita reilun viikon ajan optimaalisesti.
Toki kaloreita tulee kuurin aikana paljon vähemmän, kuin tavanomaisesti ruokavaliosta saadaan, mutta nälkäkuurista ei todellakaan ole kysymys! Oli tavoitteena sitten pelkkä kehon helliminen ja puhdistus, tai sen lisäksi myös pudottaa painoa, tehdä elämäntapamuutosta tai mitä tahansa kukakin toivoo ja kaipaa, parhaat tulokset tulee sillä, että syöpi mahdollisimman säännöllisesti ja mahdollisimman PALJON niitä vähäkalorisia ja puhtaita matalan GI-arvon kasviksia ja hedelmiä.

Lainaan nyt ravitsemuksen ja painonhallinnan ammattilaisten oppeja hetken ihan vaan havainnollistaakseni asian.

Eräässä koulutuksessa ihmiskehoa osuvasti verrattiin höyryveturiin. Höyryveturissa on iso tulipesä, jonne mätetään kovaa vauhtia paljon polttoainetta, jotta veturi kulkee eteenpäin ja jaksaa ylämäet.
Mitä tapahtuu, jos veturin uuniin heitetäänkin yksi pieni nokare hiiltä, josta se ottaa energiansa? Veturi alkaa hyytyä ja kamppailee päästäkseen eteenpäin. Se ei enää kulje. Viimeistään ylämäessä tulee stoppi!

Samoin käy meidän keholle, jos sitä ei ravita riittävästi. Painonpudotus toki on matematiikkaa ja tapahtuakseen se edellyttää, että kaloreiden tankkaus on vähäisempää, kuin kulutus...MUTTA, vaikka kuinka kovasti valitettavan yleisti luullaan, että "Jos mä nyt vaan syön ihan niin vähän, kuin vaan on ikinä mahdollista, lasken kaikki kalorit tarkasti, sekä treenaan tappavan kovaa monta päivää viikossa, sitten mä laihdun/kiinteydyn ja mun kropasta tulee kiva"...Tai "Jos mä jätän kokonaan tai melkein kokonaan hiilarit pois ja syön vaan salaattia, rahkaa ja broilerin rintafileetä, alkaa tapahtua".

Ihmiskeho on biologisesti ohjelmoitu selviytymään. Ja selviytyminen perustuu ensisijaisesti meidän orgaanisiin motiiveihin, eli erilaisiin biologisiin tarpeisiin! Ja jos kroppa äkisti jätetäänkin kokonaan ilman esim. hiilihydraatteja, tai sille annetaan liian vähän rasvaa...Tai merkittävästi liian alhainen kalorinsaanti kulutukseen nähden...Syntyy se kuuluisa säästöliekki. Keho tarttuu kynsin ja hampain kiinni olemassa oleviin rasvavarantoihinsa ja on ihan mahdollista, että heikottaa, paleltaa, vointi on kurja, ei meinaa jaksaa ja on nälkä. Keho alkaa taistella selviytymisestä ja tässä prosessissa kroppa "riutuu" kyllä ja täten hetkellisesti hoikistuukin. Ainakin juuri siihen hetkeen asti, kunnes sille vihdoin annetaankin vähän niitä hiilihydraatteja ja/tai rasvaa "herkkupäivänä" pitkän tiukan kurinpidon jälkeen...ja tässä kohtaa kroppa tuumaa, että "vihdoinkin edes vähän", sekä luonnollisestikin tarraa niihin rasvavarantoihinsa + nautittuihin hiilihydraatteihin taas entistäkin tiukemmin kiinni, koska luulee, että on pula näistä sen toiminnalle välttämättömistä ravinto-aineista. Säästöliekillä keho kuihtuu ja riutuu, mutta rasvaa se ei polta! Ja rasvanpoltto on se avainasia pysyvään kilojen lähtemiseen ja kropan kiinteytymiseen!

C9-ohjelman nerokkuus on siinä, että paitsi että se puhdistaa kehon perusteellisesti, se tarjoaa myös optimaaliset edellytykset polttaa rasvaa! Keholle annetaan kokoajan reilusti polttoainetta vähäkalorisesti, mutta ravitsevasti, sekä Ultra huolehtii, että kroppa saa tarpeeksi, mutta ei yhtään liikaa hiilihydraatteja, riittävän annoksen proteiinia sekä vitamiineja ja hivenaineita. Kuitu sitoo itseensä sitä kehosta poistuvaa kuonaa ja Therm tabletit paitsi antaa hirveästi virtaa ja lisää vitamiineja, myös entisestään vauhdittaa ja optimoi kehon aineenvaihduntaa, sekä pitää sen täysillä tehoilla Aloe veran kanssa!
Toisin sanottuna matalan intensiteetin - keskiraskas liikunta vähintään n. 60min päivässä (lukuunottamatta 2-ensimmäistä päivää) yhdistettynä C9-ajan ruokavalioon varmasti saapi aikaan rasvanpolttoa siun kehossa!
Täten C9 myös antaa meille pysyviä muutoksia kehossa, jos sen toteuttaa siten, että muistaa ottaa ne ravintolisät, sekä tankkaa riittävästi kasviksia, pitää päivällisen omaan kaloritarpeeseen sopivan kokoisena, sekä mahdollisimman ravinteikkaana ja juo tarpeeksi vettä.

C9-aikana toki lähtee myös se ylimääräinen turvotus ja suolan sitoma neste elimistöstä, mistä osa voi kuurin jälkeen palata takaisin, kun alkaa taas saada suolaa ravinnostaan vähän enemmän, kuin pelkästään Ultran sisältämä minimimäärä + päivällisellä nautittu pieni suolan määrä kuurin ajan.
Kiloja kuitenkin lähtee myös pysyvästi. Ainakin, jos ei kuurin jälkeen ala välittömästi mättää hirveitä määriä rasvaa, suolaa, nopeita hiilareita, unohda vedenjuonnin ja jätä vihannekset sikseen.

Uskallan kuitenkin väittää, että kuurin jälkeen...vaikka kuinka kovasti kyllästyttää se porkkanaraaste jo, tai vihannestikkujen rouskutus, et halua jättää niitä sikseen, etkä halua saada takaisin turvonnutta ja pöhöttynyttä oloa. Muistat taas hvvän aikaa tarttua vesilasilliseen riittävän usein, alat luultavasti vaistomaisesti kiinnittää huomiota syömiesi hiilihydraattejen laatuun ja määrään, sekä suolan saantiin! Kuurin aikana ja sen jälkeen on nimittäin tosi hyvä olo, sekä kuurilla saavutetut tulokset tuntuu hyvältä ja varmasti motivoi sinuu jatkamaan terveellisemmällä polulla.

Siinä lienet tarpeeksi "asiaa" tähän postaukseen. :D Loppuun kevennyksenä vielä helppo Tomaattikeitto-ohje, sekä muutama Ultra-shake resepti ja vähän havaintoja C9- käytännön asioista. :)


Yrttinen tomaatti-kidneypapukeitto

Yrttinen tomaatti-kidneypapukeitto n. 5:lle
valmistusaika n. 30-min
  • 5-keskikokoista tomaattia
  • n. 100g mukulaselleriä
  • puolikas paprika
  • 2-keskikokoista porkkanaa
  • iso sipuli
  • paseerattua tomaattia 500g
  • puolikas tuubi tomaattipyreetä
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta valkosipulia
  • purkki kidneypapuja
1. Aloita kuorimalla ja siivuttamalla mahdollisimman ohueksi porkkanat, sekä kuori selleripala ja tee myös siitä mahdollisimman ohuita lastuja. Laita ne syvään paistinpannuun ja vettä niiden päälle siten, että ne juuri peittyvät. Kiehauta niitä sen verran, että ne pehmenevät hieman ja anna veden haihtua kokonaan.

2.Porkkanan ja Sellerin kypsyessä pannulla, pilko sipuli & paprika kuutioiksi. Laita ne kulhoon odottamaan & ala kuutioida tomaatteja.
Veden haihduttua pannulta kokonaan, lorauta joukkoon tilkka öljyä ja lisää pannulle paprika- & sipulikuutiot. Kuullota vihanneksia pannulla ja maustele vaikka mustapippurilla, ripauksella oreganoa ja tilkalla soija-kastiketta. Kasvisten otettua väriä hieman laita joukkoon myös tomaattikuutiot, paseerattu tomaatti, sekä tomaattipyree ja lisää vettä sen verran, että saat kaiken sekoitettua hyvin. Jätä kannen alle hautumaan liedelle miedolla lämmöllä siten, että soppa kiehuu.

3. Pilko nyt tuoretta korianteria ja basilikaa reilut niput ja heitä sopan sekaan. Silppua valkosipuli ja lisää myös se, jos haluat, että maku pehmenee. Jos kuitenkin pidät voimakkaasta valkosipulin mausta lisää se vasta hetken kuluttua, juurin ennen keiton soseuttamista.

4. Keiton hauduttua n.15 min, tai kunnes porkkana & selleri ovat pehmeitä, soseuta keitto. Ripsauta joukkoon vähän ruokosokeria, lisää tarvittaessa vähän suolaa, tai muita mausteita ja lisää pavut keiton joukkoon. Maun ollessa mieleinen, soppa on valmista! :) ps. Myös chili sopii tähän hyvin, jos haluaa keittoon tulisuutta!

Tarjoile mieleisen kuitupitoisen leivän/näkkileivän kera ja jos haluat, lisää annoksen päälle kurpitsansiemeniä, sekä auringonkukansiemeniä.

Vaikka ihan hirveesti jo kirjotin C9-ohjelmasta...Lisäyksenä vielä muutama asia + suosikeiksi muodostuneita Ultra-sekoituksia!

Kuurin aikana koettua
  • Käyt wc:ssä usein!
  • Luultavasti saat hieman finnejä, koska kuonat todella lähtee liikkeelle! (miun otsa on samanlainen, kuin 15-kesäisenä :D)
  • Olo on hyvin kylläinen, ei alkuunkaan nälkäinen...paitsi jos ateriaväli venähtää liikaa. Kannattaa pitää ateriavälit säännöllisenä paitsi voinnin, myös tulosten maksimoinnin kannalta!
  • Tulet useampaan otteeseen kiroamaan sitä, että taasko pitää kuoria ja pilkkoa vihanneksia ja mutustaa niitä hirvittävä määrä ilman lisukkeita ja ajattelet, että pitikin moiseen ryhtyä, mutta jatkat silti, koska halut tuloksia ja tykkäät siitä, miltä olo tuntuu. ;) :D
  • Voit syödä hedelmiä/marjoja vähän enemmänkin huoletta, kuin vihossa lukee, mutta hyvä nyrkkisääntö on huolehtia, että aterioista (päivällistä lukuunottamatta) n. 70% on vihanneksia ja n. 30% hedelmiä...Etkä tietenkään ota banaania, ananasta tms. hyvin paljon hedelmäsokeria sisältävää hedelmää ollenkaan, mikäli tavoittelet myös keventymistä kuurin aikana ;). 
  • Voit hyvin tehdä "vaihdoksia" sallitut listan sallituista, kuten boysenmarjat/karhunvatukka esim. puolukkaan/mustaherukkaan
  • Absoluuttista totuutta sopivan syömisen määrän suhteen ei ole, kuuntele omaa kehoa!
  • Kynsistä tulee todella vahvat ja olo on virkeä päivisin
  • Nukut hyvin yöllä
Vieläpä muutama maukas sekoitus Vanilja-Ultrasta :)
Ps. tavallinenkin maito käy mainiosti, miulla oli kuurin ajan kokeilussa mantelimaito, joten kirjaan näihin ohjeisiin mantelimaito.

  • 2dl mantelimaitoa
  • mitallinen ultraa
  • n. dl mansikkaa
  • rkl raakakaakaojauhetta
    C9-aamiainen.
    Ultra sekoitettuna 2dl mantelimaitoa, 1dl mansikkaa & 1dl mustikkaa
  • 1-appelsiini

  • 2dl mantelimaitoa
  • mitallinen ultraa
  • pala tuoretta inkivääriä
  • puolukkaa n. 1dl
  • 1-omena
  • ripsaus kanelia



  • 2dl mantelimaitoa
  • mitallinen ultraa
  • 1dl mustaherukkaa
  • 1dl mansikkaa

  • 2dl mantelimaitoa
  • mitallinen ultraa
  • 1-omena
  • 1dl vadelmaa
  • rkl raakakaakaojauhetta

Tänään oli paljon asiaa! 
Kiitos, että jaksoitte lukea :) 
C9- ohjelmasta kertakaikkiaan riittää kerrottavaa!
Parhaiten saat selville, jos uskaltaudut kokeilemaan itse.
Voin lämpimästi suositella (:

~Nyt toivotan hyvää yötä!~

♡-Tiina-♡