Tuesday, 14 March 2017

Viimeistä viedään!

Clean 9 viimeinen päivä meneillään. Vaa'an lukema näytti 4kg alaspäin lähtötilanteesta, näin 8-päivän kuurin noudattelun jälkeen! Ja vyötäröltäkin oli hävinnyt 2cm!



Täytyy tehdä tunnustus, että ei pysty muita ympärysmittoja vertaamaan juuri nyt, koska en löydä sitä vihkoa, johon alussa kirjasin kaikki! :D Vyötärö on ainut, jonka muistan ulkoa.
C9-vihko ei nimittäin oo miulla ollu kovinkaan läheisessä tarkastelussa päivän 2-jälkeen luettuani ohjeet perusteellisesti ja napattuani kuvan puhelimella "sallitut aineet" sivusta. Lukiopiskelijana ja englannin yo-kirjoitusten uhkaavasti lähestyessä (Ne on perjantaina!) kämpässä pyörii jos jonkinlaista paperia, monistetta, vihkoa & koulukirjaa, jotka on olleet ahkerassa käytössä viimepäivinä. C9 vihko luultavasti jossain vaiheessa putkahtaa esiin jonkun koulukirjan välistä tms ja sitten kyllä suoritan cm-vertailuakin perusteellisemmin.

Joka tapauksessa senttejä on varmasti kadonnut muualtakin, kuin vain vyötäröltä vähän, koska vaaka kuitenkin kertoi painoa lähteneen 4kg näiden takana olevien 8-päivän aikana. :) Nälkää ei ole nähty ja liikuntakin on pysynyt kuurin aikana keskiraskas-intensiivinen sektorilla, eli ei oo tarvinnu mitään kuolettavan rankkoja treenejäkään harrastella näihin tuloksiin päästäkseen. Aika kiva, vai mitä? :D

Tähän postaukseen tulee päivällisreseptit eiliseltä ja toissapäivältä. Eilen miulla oli sen verran kiireisesti aikataulutettu päivä, että en kertakaikkiaan kerinnyt kirjoittaa postausta ja myöhään illasta olin aika väsynyt kaiken opiskelun & askareiden jälkeen, kun olisi hetki ollut aikaa...mutta tässäpä ne nyt tulee: päivällisreseptit Jauheliha-kaalikeitolle & Maukkaalle raikkaalle broilerisalaatille! 


Jauheliha-kaalikeitto
Jauheliha-kaalikeitto
Toissapäivänä vietettiin aikaa Lamposaaressa mieheni perheen luona ja siellä laitoin porukalle päivälliseksi tätä soppaa.

Jauheliha-kaalikeitto n. 5:lle
valmistusaika n.30-min
  • 400g vähärasvaista jauhelihaa
  • 2 keskikokoista perunaa
  • pieni bataatti
  • kaalia silputtuna n.200g
  • 1 sipuli
  • 3-porkkanaa
  • n. 150g mukulaselleriä 
  • n.200g kukkakaalia
  • tuoretta timjamia (&tuoretta chiliä)+ mausteet
1. Jauheliha huoneenlämpöön & n. 7L kattilaan kuumaa vettä vähän alle puolen välin + puolikas lihaliemikuutio, vähän kokonaisia maustepippureita + pari laakerinlehteä, tilkka siirappia/vähän tummaa sokeria, sekä loraus omenaviinietikaa. =>Kattila liedelle lämpiämään. Pilko kaali siivilään, huuhtaise ja heivaa se keitinveteen poreilemaan ensimmäisenä. Nyt kuori ja pilko muut juurekset, paitsi sipuli, siivilään. Huuhtaise ja heitä soppakattilaan.

2. Pannu lämpiämään ilman öljyä/rasvaa! (jauhelihaa paistaessa et tarvitse extra-rasvaa, vaikka käyttäisit vähärasvaista jauhelihaa!).
 Pilko sipuli + reilu nippu tuoretta timjamia ja halutessasi vähän myös tuoretta chiliä. (jos haluat soppaan vähän enemmän mausteisuutta ja entisestään potkua aineenvaihdunnan toimintaan). Jauheliha ja sipuli + (chili) ja silputusta timjamista n. puolet pannulle ruskistumaan. Itse maustelin em. lisäksi jauhelihaa paprikajauheella, vs-jauheella, muskotilla, ripauksella juustokuminaa, tilkalla soijaa ja ripsauksella persiljaa. 
Jauhelihan ruskistuttua & ollessa mieleisen makuista kaada se soppakattilaan paistoliemineen.

3. Tässä vaiheessa heitä kattilaan liemen joukkoon loput silputut timjamit, tarkasta maku ja maustele mieleiseksi. Soppa on valmis, kun juurekset ovat kypsiä. => Nauti!
Vinkkinä vielä, että jos syöjiä on enemmänkin ja haluat soppaan runsaammin protskua, lisää vielä mustia- tai kidneypapuja soppaan hieman ennen tarjoilua!


Broilerisalaatti
Raikas broilerisalaatti

Broiskusalaattia tein annoksen ihan vaan itselleni, mutta "salaattipohjaa" vähän reilumminkin kulhoon, koska söin sen tänään aamiaiseksi! :D Tää kanssa on ihan älyttömän helppo ja nopsa annos. n.15-min juttu, vaikka pilkkoisit salaattia vähän enemmänkin! Näin se käypi:

Rapea broilerisalaatti
  • paketti broilerin paistileikkeitä tai fileeleikkeitä
  • pieni pala kaalia
  • muutama lehti romaine salaattia
  • sellerin varsi
  • pieni pala kurkkua
  • pieni pala kesäkurpitsaa
  • hieman pakaste-maissia
  • puolikas avocado
  • tuoretta basilikaa
  • reilu kourallinen kirsikkatomaatteja
  • raejuustoa
1. Pannu lämpiämään öljytilkan kera. Pilko siivilään salaatti, kaali, kurkku, kesäkurpitsa & sellerin varsi, huuhtaise ja jätä valumaan siivilään. 

2. Pannun ollessa kuuma, laita broilerit paistumaan ja anna paistua kypsäksi, sekä maustele ripauksella suolaa & pippuria. (Varo kuitenkin ylikypsentämästä broileria, sillä varsinkin fileestä tulee hyvin kuivaa liian pitkällä kypsennysajalla/liian kovalla lämmöllä kypsennettäessä. Älä täten pidä levyä ihan täysillä, vaan hieman yli "keskitehojen" :))

3. Heitä salaattipohja salaattikulhoon.  Puolita/pilko 4-osaan kirsikkatomaatteja, heitä sekaan. Sulata vähäsen maissia siivilässä lämpimän veden alla => salaatin sekaan. Nypi tuoreesta basilikasta lehtiä ja heitä salaattikulhoon => sekoittele hyvin & nosta lautaselle annos. Puolita avocado ja koverra siitä puolikas lautaselle, lisää annoksen päälle paistettua broiskua & syö salaatti raejuuston kera! :) 

Vielä tähänkin vinkkinä, että jos haluaa salaatista gluteenittoman lisäksi myös maidottoman, mutta reilusti proteiinia annoksesta, vaihda raejuusto papuihin/kikherneisiin!


Tänään laitan päivälliseksi Tomaatti-kidneypapu soppaa ja siitä tulee resepti, sekä yhteenveto miun C9-ajan suosikki ultra-sekoituksista  tulee postaukseen koostettuna huomenna tai ylihuomenna riippuen miun ehtimisestä :) Ja tietysti miun C9 vinkit onnistumiseen! 

~Ihanaa tiistaita siulle!~
♡-Tiina-♡


2 comments:

  1. En ole näin hyvää jauhelihakaalikeittoa ennen syönyt, suosittelen täydestä <3

    ReplyDelete
  2. Voi kiitos Tarja! :D :) Hyvä, että soppa maistui!

    ReplyDelete