Wednesday, 8 March 2017

Kevyttä päivällistä

Iltaa!

Miun naistenpäivän kivoin lahja oli nousta aamulla vaa'alle ja havaita painon pudonneen jo 2kg ja vyötäröltäkin oli kadonnut 1,5cm! :) Nälkää ei ole nähty ja olo on ollut ihan hyvä, eikä ole tehty rankkaa treeniäkään, joten voi olla aika tyytyväinen! :D

2-päivää C9 ohjelmaa takana ja turvotus on poissa, kuin myös pari kiloa. Nyt pääsee myös sitten loihtimaan niitä maittavia n. 600 kcal päivällisiä ja saapi ottaa 2-annosta ultra shakea päivän aikana + thermit & kuitu, 120ml aloe annosta unohtamatta.

Pääsee myös liikkumaankin jo reippaammin, koska tankataan vähän enemmän kaloreita päivän aikana ja olo on kyllä erittäin energinen!:D
Koko ohjelman ajalle suunnittelinkin jo ruokalistan päivällisistä ja kaikki mahtuu max 600 kcal haarukkaan, sekä sisältää ravintoa keholle mukavasti! Uskon, että annokset tulee myös olemaan hyviä ja laittelen kaikista pienet ohjeet tänne blogiin kuluvan viikon mittaan :).

Tänään keittiössä syntyi Soija-spaghetti bolognesea & rapea porkkana- sellerisalaatti.
Klassinen jauheliha-bolognese kastike on miusta aina ollu hyvää, mutta myös tummasta soijarouneesta saa aikaan tosi maukkaan kastikkeen helposti ja siinä on myös huomattavasti vähemmän kaloreita, sillä soijarouheessa on vähemmän rasvaa, kuin jauhelihassa! Ja koko annoksen aktiivinen valmistusaika on alle 30-minuuttia.

Soija-bolognese n.4-hengelle:


  • tummaa soijarouhetta 3dl
  • iso sipuli
  • 500g paseerattua tomaattia, tai tomaattimurskaa
  • 1-tuubi tomaattipyreetä
  • 3-valkosipulin kynttä
Laita soijarouhe veteen turpoamaan n. 20-minuutiksi, ennenkuin aloitat ruoanvalmistuksen!

1. Siivilöi soijarouhe & jätä siivilään valumaan kulhon päälle. Laita syvä paistinpannu lämpiämään & tilkka öljyä pannulle. Kuutioi sipuli & murskaa valkosipuli. Pannun ollessa lämmin laita sipulikuutiot ruskistumaan pannulle (Ja halutessasi miedon, pehmeän valkosipulin maun kastikkeeseen, myös ne jo tässä vaiheessa, mutta jos pidät voimakkaammasta valkosipulin mausta, lisää vasta valmistuksen loppuvaiheessa!)

2. Kuumaa vettä kattilaan kiehahtamaan & ripaus suolaa sinne. Painele soijarouheesta loput nesteet pois siivilässä, jos vielä valuu vettä ja sitten soijat pannulle sipulin kanssa. Mausteiksi sopivat oikein hyvin esim. paprikajauhe, mustapippuri, chilijauhe, basilika, oregano ja itse laitoin näitä tähän + ripaus suolaa. 

3. Veden kiehuessa pasta kattilaan & tomaattimurska/paseerattu tomaatti + tomaattipyree kuulotetun sipulin ja soijarouneen sekaan pannulle. Sekoittele hyvin. Lisää ripaus ruokosokeria & tarvittaessa yrttejä/muita mausteita + valkosipuli tässä vaiheessa, mikäli haluat intensiivisemmän valkosipulin maun. Sekoita & jätä hetkeksi hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä. =>pilko salaatti siivilään.

4. Salaattia syöjien määrän mukainen annos. (Itse tein kyllä ison kulhon, koska tein tätä salaattia myös iltapalaksi itselleni samalla vauhdilla ja oli hyvää sellaisenaankin! :D)

Porkkana-sellerisalaatti:
  •  Romaine salaattia muutama iso lehti
  • Napolitana Mixiä
  • 2-varsisellerin vartta
  • 2-porkkanaa
  • pala kesäkurpitsaa
  •  hieman tummia rypäleiä & pakaste-maissia
5. Huuhtele salaatti siivilässä ja valuta, kaada salaattikulhoon, sulata maissit lämpimän veden alla siivilässä, kaada salaatin joukkoon, valuta pasta...Nauti! :)


~Tältä illalta toivottelen hyvää yötä!~

Lisää kevyitä päivällisreseptejä luvassa!

♡-Tiina-♡

No comments:

Post a Comment