Tuesday, 14 March 2017

Viimeistä viedään!

Clean 9 viimeinen päivä meneillään. Vaa'an lukema näytti 4kg alaspäin lähtötilanteesta, näin 8-päivän kuurin noudattelun jälkeen! Ja vyötäröltäkin oli hävinnyt 2cm!



Täytyy tehdä tunnustus, että ei pysty muita ympärysmittoja vertaamaan juuri nyt, koska en löydä sitä vihkoa, johon alussa kirjasin kaikki! :D Vyötärö on ainut, jonka muistan ulkoa.
C9-vihko ei nimittäin oo miulla ollu kovinkaan läheisessä tarkastelussa päivän 2-jälkeen luettuani ohjeet perusteellisesti ja napattuani kuvan puhelimella "sallitut aineet" sivusta. Lukiopiskelijana ja englannin yo-kirjoitusten uhkaavasti lähestyessä (Ne on perjantaina!) kämpässä pyörii jos jonkinlaista paperia, monistetta, vihkoa & koulukirjaa, jotka on olleet ahkerassa käytössä viimepäivinä. C9 vihko luultavasti jossain vaiheessa putkahtaa esiin jonkun koulukirjan välistä tms ja sitten kyllä suoritan cm-vertailuakin perusteellisemmin.

Joka tapauksessa senttejä on varmasti kadonnut muualtakin, kuin vain vyötäröltä vähän, koska vaaka kuitenkin kertoi painoa lähteneen 4kg näiden takana olevien 8-päivän aikana. :) Nälkää ei ole nähty ja liikuntakin on pysynyt kuurin aikana keskiraskas-intensiivinen sektorilla, eli ei oo tarvinnu mitään kuolettavan rankkoja treenejäkään harrastella näihin tuloksiin päästäkseen. Aika kiva, vai mitä? :D

Tähän postaukseen tulee päivällisreseptit eiliseltä ja toissapäivältä. Eilen miulla oli sen verran kiireisesti aikataulutettu päivä, että en kertakaikkiaan kerinnyt kirjoittaa postausta ja myöhään illasta olin aika väsynyt kaiken opiskelun & askareiden jälkeen, kun olisi hetki ollut aikaa...mutta tässäpä ne nyt tulee: päivällisreseptit Jauheliha-kaalikeitolle & Maukkaalle raikkaalle broilerisalaatille! 


Jauheliha-kaalikeitto
Jauheliha-kaalikeitto
Toissapäivänä vietettiin aikaa Lamposaaressa mieheni perheen luona ja siellä laitoin porukalle päivälliseksi tätä soppaa.

Jauheliha-kaalikeitto n. 5:lle
valmistusaika n.30-min
  • 400g vähärasvaista jauhelihaa
  • 2 keskikokoista perunaa
  • pieni bataatti
  • kaalia silputtuna n.200g
  • 1 sipuli
  • 3-porkkanaa
  • n. 150g mukulaselleriä 
  • n.200g kukkakaalia
  • tuoretta timjamia (&tuoretta chiliä)+ mausteet
1. Jauheliha huoneenlämpöön & n. 7L kattilaan kuumaa vettä vähän alle puolen välin + puolikas lihaliemikuutio, vähän kokonaisia maustepippureita + pari laakerinlehteä, tilkka siirappia/vähän tummaa sokeria, sekä loraus omenaviinietikaa. =>Kattila liedelle lämpiämään. Pilko kaali siivilään, huuhtaise ja heivaa se keitinveteen poreilemaan ensimmäisenä. Nyt kuori ja pilko muut juurekset, paitsi sipuli, siivilään. Huuhtaise ja heitä soppakattilaan.

2. Pannu lämpiämään ilman öljyä/rasvaa! (jauhelihaa paistaessa et tarvitse extra-rasvaa, vaikka käyttäisit vähärasvaista jauhelihaa!).
 Pilko sipuli + reilu nippu tuoretta timjamia ja halutessasi vähän myös tuoretta chiliä. (jos haluat soppaan vähän enemmän mausteisuutta ja entisestään potkua aineenvaihdunnan toimintaan). Jauheliha ja sipuli + (chili) ja silputusta timjamista n. puolet pannulle ruskistumaan. Itse maustelin em. lisäksi jauhelihaa paprikajauheella, vs-jauheella, muskotilla, ripauksella juustokuminaa, tilkalla soijaa ja ripsauksella persiljaa. 
Jauhelihan ruskistuttua & ollessa mieleisen makuista kaada se soppakattilaan paistoliemineen.

3. Tässä vaiheessa heitä kattilaan liemen joukkoon loput silputut timjamit, tarkasta maku ja maustele mieleiseksi. Soppa on valmis, kun juurekset ovat kypsiä. => Nauti!
Vinkkinä vielä, että jos syöjiä on enemmänkin ja haluat soppaan runsaammin protskua, lisää vielä mustia- tai kidneypapuja soppaan hieman ennen tarjoilua!


Broilerisalaatti
Raikas broilerisalaatti

Broiskusalaattia tein annoksen ihan vaan itselleni, mutta "salaattipohjaa" vähän reilumminkin kulhoon, koska söin sen tänään aamiaiseksi! :D Tää kanssa on ihan älyttömän helppo ja nopsa annos. n.15-min juttu, vaikka pilkkoisit salaattia vähän enemmänkin! Näin se käypi:

Rapea broilerisalaatti
  • paketti broilerin paistileikkeitä tai fileeleikkeitä
  • pieni pala kaalia
  • muutama lehti romaine salaattia
  • sellerin varsi
  • pieni pala kurkkua
  • pieni pala kesäkurpitsaa
  • hieman pakaste-maissia
  • puolikas avocado
  • tuoretta basilikaa
  • reilu kourallinen kirsikkatomaatteja
  • raejuustoa
1. Pannu lämpiämään öljytilkan kera. Pilko siivilään salaatti, kaali, kurkku, kesäkurpitsa & sellerin varsi, huuhtaise ja jätä valumaan siivilään. 

2. Pannun ollessa kuuma, laita broilerit paistumaan ja anna paistua kypsäksi, sekä maustele ripauksella suolaa & pippuria. (Varo kuitenkin ylikypsentämästä broileria, sillä varsinkin fileestä tulee hyvin kuivaa liian pitkällä kypsennysajalla/liian kovalla lämmöllä kypsennettäessä. Älä täten pidä levyä ihan täysillä, vaan hieman yli "keskitehojen" :))

3. Heitä salaattipohja salaattikulhoon.  Puolita/pilko 4-osaan kirsikkatomaatteja, heitä sekaan. Sulata vähäsen maissia siivilässä lämpimän veden alla => salaatin sekaan. Nypi tuoreesta basilikasta lehtiä ja heitä salaattikulhoon => sekoittele hyvin & nosta lautaselle annos. Puolita avocado ja koverra siitä puolikas lautaselle, lisää annoksen päälle paistettua broiskua & syö salaatti raejuuston kera! :) 

Vielä tähänkin vinkkinä, että jos haluaa salaatista gluteenittoman lisäksi myös maidottoman, mutta reilusti proteiinia annoksesta, vaihda raejuusto papuihin/kikherneisiin!


Tänään laitan päivälliseksi Tomaatti-kidneypapu soppaa ja siitä tulee resepti, sekä yhteenveto miun C9-ajan suosikki ultra-sekoituksista  tulee postaukseen koostettuna huomenna tai ylihuomenna riippuen miun ehtimisestä :) Ja tietysti miun C9 vinkit onnistumiseen! 

~Ihanaa tiistaita siulle!~
♡-Tiina-♡


Sunday, 12 March 2017

Voiton puolella!

Hei!

Eilen olikin yllättävän kiireinen päivä ulkoiluineen, opiskeluineen ja menoineen, niin ei tullu sitten kirjoteltua. Nyt mennään jo päivää 7 C9-kuurista! Edelleen tympii syödä lähinnä pelkkää salaattia ja vihannestikkuja + ultraa ja vähän hedelmiä...mutta toisaalta, masu näyttää kohtalaisen litteältä ja vointi kuitenkin on hyvä! Eilen oli päivälliseksi ahventa ja kuten aiemmin mainittua, perjantai-iltana oli mausteista broilerikeittoa. Tähän postaukseen tulee ohje molemmista. :)

Perjantaina kävin kylässä äidillä moikkaamassa häntä, katteja, koiruutta ja velipoikaa, sekä tämän perhettä, jotka oli käymässä Lappeessa tänä viikonloppuna. Veli asustelee Joensuussa ja täten ei nähdä kovinkaan usein. Tein äidillä tätä keittoa kaikille päivälliseksi.
Sopan maut tulee currysta, limemehusta, hunajasta, korianterista, persiljasta, chilistä, valkosipulista, inkivääristä, juureksista, broilerista ja ripauksesta suolaa. Lisäksi soppaan meni venäjällä tuotettua red kernell rice nimistä punaisen riisin lajiketta. Tavallinen tumma riisikin on ihan jees ja sitäkin voi tähän laittaa, jos ei muuta ole, mutta jos et ikinä ole tutustunut punaiseen, tai mustaan riisiin, suosittelen, että kokeilet! Näissä on nimittäin tavattoman paljon enemmän ravintoarvoa, kuin tavallisessa tummassa riisissä, puhumattakaan, jos verrataan vaaleaan riisiin! Internetin ihmeellinen maailma löytää punaisesta riisistä mm. tämmöisen luonnehdinnan:

 " Red rice has shown the most promising health results due to the high levels of antioxidants. Red rice has 10 times the antioxidants of brown rice. Red rice is also nutrient dense with 20 percent of the daily values for magnesium, phosphorus, and molybdenum. Red rice has a pleasant nutty flavor with an earthy tone."

Lyhyesti suomennettuna punaisessa riisissä on korkeat antioksidanttipitoisuudet, noin 10-kertaiset verrattuna tavalliseen tummaan riisiin. Punaisesta riisistä löytyy myös tiheästi ravinteita; 20% päivittäisestä suosituksesta magnesiumille, phosporille molybdeenille. Maku on hieman pähkinäinen ja maanläheinen. Itse ainakin tykkään mausta jopa enemmänkin, kuin tavallisen tumman riisin mausta :) Kannattaa etsiä käsiinsä ja kokeilla! Mustasta riisistä taasen löytyy mm. tämmöinen lausahdus:

"Just a spoonful of black rice bran contains more health promoting anthocyanin antioxidants than are found in a spoonful of blueberries, but with less sugar and more fiber and vitamin E antioxidants."

Elikkä sielläkin on aika korkeat määrät antioksidantteja ja eritoten antosyaani-nimistä hyvin terveellistä violeteissa vihanneksissa ja kasviksissa esiintyvää antioksidanttia. Ruokalusikallisessa mustaa riisiä on tätä enemmän, kuin ruokalusikallisessa mustikoita, mutta vähemmän sokeria ja enemmän kuitua + E-Vitamiinia.

Mausteinen broilerikeitto 5:lle:
(valmistusaika n. 30min)

  •  450g maustamattomia broilerisuikaleita
  • 3-porkkanaa
  • n.200g mukulaselleriä
  • 4-suurta herkkusientä
  • puolikas punainen paprika
  • haricot papuja n. 70g
  • 1-sipuli
  • punaista riisiä (Red kernell), tai mustaa riisiä 2dl
  • Tuoretta Chiliä, inkivääriä & valkosipulia
  • Tuoretta korianteria
  • lime
  • mausteet
1. Broilerit huoneenlämpöön. Pannu lämpiämään öljytilkan kera, ala kuoria & pilkkoa porkkanoita ja selleriä.
 Öljyn lämmettyä heitä sen sekaan pannulle reilusti currya ja sekoita, sekä laita n. 7L kattilaan kuumaa vettä vähän alle puolen välin ja laita lämpiämään levylle. Curryn lämmettyä öljyn kanssa pannulla hetken ajan lisää broilerisuikaleet pannulle & sekoita. 
Laita kattilaan puolikas kanaliemikuutio, tai vähän suolaa, purista puolikas limetti sinne, laita liemeen myös tilkka hunajaa ja jätä lämpiämään.

2. Laita kiehuvaan veteen kattilaan riisi, pilkottu selleri & porkkana. Hienonna tuoretta chilä & inkivääriä oman maun mukaan, valkosipulia muutama kynsi & reilu annos tuoretta korianteria, sekä heitä ne pannulle broilerisuikaleiden sekaan. lisää suikaleille vähän suolaa, kun alkavat olla kypsiä, vähän hunajaa ja purista toinen puoli limetistä broilereiden joukkoon. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. => Broilerit soppakattilaan paistoliemineen.

3. Ota pannu hetkeksi pois levyltä, mutta jätä levy päälle. Pilko herkkusienet siivilään, huuhtaise ne & laita pannulle "itkemään". Pilko puolikas paprika & sipuli. Herkkusienten vapautettua suurin osa nesteestä pois ja "kuivuttua" sopivasti pannulla, siten, että niistä ei enää paljoa lähde vettä lisää tilkka öljyä & paprika + sipuli. Mausta kasviksia hieman. Esim pippurilla + currylla & persiljalla, kuullota hetki ja heivaa sopan joukkoon.

4. Pilko tuoreet haricot pavut 4-osaan, huuhtele siivilässä ja heitä sopan joukkoon. Tässä vaiheessa tarkasta liemen maku ja lisäile mausteita tarvittaessa. Punaisen, mustan, tai tumman riisin kypsyminen vie n. 30-minuuttia ja itsellä tässä kohtaa oli mennyt n. 20-min. Soppa on valmista, kun riisi keitossa on kypsynyt ja keiton maku mausteltu itselle mieleiseksi!
Syömään! :D


Eilen illalla oli päivällisenä aika nopea ja simppeli, mutta maukas ateria. Paistettua ahventa tattaripedillä, sitruunainen jogurttikastike & raikas salaatti.

Tää on n. 15-min annos, jos siulla on valmiit kalafileet, jotka ei vaadi muita toimenpiteitä, kuin kypsentämisen ja ainesosien määrät ihan syöjien määrän mukaaan tässä! Ite tein vaan 2-hengelle tämän ja laitan ohjeet suunnilleen sen mukaan :)

Miten tämä syntyy?

  • Tattarijyviä n.2dl
  • Ahvenfileitä (tai muuta kalaa) n. 400g
  • Turkkilaista jogurttia (10%) 3dl
  • tomaatteja
  • puolikas pienestä sipulista
  • tuoretta basilikaa
  • pari sellerin vartta
Salaatin voi tietty tehdä ihan kulhoonkin, mutta mie halusin leikkiä ja ladoin lautasen reunalle pari kerrosta tomaattisiivuja, ohuiden sipuliviipaleiden, selleriviipaleiden ja tuoreiden basilikan lehtien kera. + ripaus mustapippuria :D Yksinkertainen, mutta maittava salaatti.

1. Kuumaa vettä kattilaan kiehahtamaan & veden kiehuessa tattarit kattilaan suolan kera. 
2. Tee salaatti
3. Laita kulhoon n. 3dl turkkilaista jogurttia. Sen sekaan reilusti sitruunamehua, hunajaa, tilliä, mustapippuria persiljaa vs-jauhetta, hieman suolaa, paprikajauhetta ja sipulijauhetta/rouhetta. Mausta mieleiseksi & sekoittele!
4. Voita pannulle lämpiämään ja pannun ollessa kuuma (voi tirisee & on ottanut hieman väriä) Kalafileet paistumaan (jos on nahka, aloita nahkapuoli alaspäin). Kalan ollessa kypsää mausta ripauksella suolaa & pippuria.
Kasaa annos ja nauti! 

Vaikka tattaripuuro ehkä onkin kamalaa, voin vakuuttaa, että tattarin jyvät lisukkeena ei ole yhtään hullumman makuinen vaihtoehto ja myös niistä löytyy huikeat ravinto-arvot! Otin tattarin esille ensimmäisen kerran jo melkein ensimmäisessä postauksessani. Teksti taisi olla "Mitä tänään syötiin" :) Jos haluat tietää enemmän siitä, mitä kaikkea hyvää nuo jyvät sisällään pitää.

Kumpainenkin näistä resepteistä on täysin maidoton ja gluteeniton, sisältää paljon ravintoa ja melko vähän kaloreita (max 600) ja itse ainakin, sekä muut näitä syöneet nauttivat annoksista.

Taas alkaa olla jälleen aika lähteä liikenteeseen!

~Nyt toivotan siulle ihanaa sunnuntaita!~ 
♡-Tiina-♡






Friday, 10 March 2017

Keväiset kynnet ja kevyitä aterioita

Hei!

Se on taas ihana auringonpaiste ja kohta lenkille! Tänään sängystä noustuani katsoin käsiäni ja tuumasin, että niille täytyy tehdä jotakin :D Kuiva iho ja rapistuneet lakat kynsissä.

Kuorinta käsille Aloe Scrubilla, propolista päälle, vanhat lakat pois ja uudet keväitset tilalle!


Miun ensimmäinen ajatus sängyssä maatesani heräämisen jälkeen oli ruispaahtis kevyesti paahdettuna vs-avocado levitteellä, kinkulla, salaatilla, maustekurkuilla, sipulilla, tomaatilla ja paistetulla kananmunalla + siivulla juustoa...Mutta täytyi vaan tehdä taas pelkkä salaatti aamiaiseksi :D Kaipuu myös marja-hedelmä smoothieita kohtaan on kova! Hetkittäin nämä pelkät tuoreet vihannekset ja salaatit tuntuu hitaalta kidutukselta.


Tuntuu, että kestää ikuisuuden syödä kaikki ne vihannestikut/salaatti ilman minkäänlaisia lisukkeita. Kaipaan suunnattomasti tavanomaisia aamiaisiani ja välipalojani, sekä ruokiani. Pelkät tuoreet kasvikset ei nyt vaan kertakaikkiaan ole erityisen maittavia päivästä toiseen aamiaisella, lounaalla, kuin myös iltapalallakin vielä. Ultra on toki ihan hyvää, mutta sekin pikkuhiljaa alkaa potkia päähän, vaikka minkä kanssa sekoittaa. Sama maku pohjalla kuitenkin aina  ja 2-kertaa päivässä on moinen ryysteltävä.

 Päivälliset on edottomasti kuurin kohokohta! :D  
Eilen laitoin päivälliseksi paistettua limetti-lohta, paahdetut yrtti-uunijuurekset ja haricot papuja.
Annos on helppo toteuttaa ja sen aktiivinen valmistusaika on alle 30-minuuttia, mutta kaikenkaikkiaan menee n. tunti, että pääsee ruoasta nauttimaan, sillä uunijuurekset vaativat kypsymisaikaa n. tunnin, jos juuri näistä juureksista laittaa ne, sillä punajuuri kypsyy hitaasti! Miten tämä sitten valmistetaan?

Paahdetut yrtti-uunijuurekset 2-3lle & Limettilohi + haricot pavut

  • 5-pientä, tai 4-keskikokoista punajuurta
  • 3-porkkanaa
  • 1-palsternakka
  • 1-keskikokoinen bataatti
  • 1-iso sipuli, tai 2-pientä
  • tuoretta timjamia
  • oliiviöljyä,valkoviinietikkaa & mausteita
  • lohifilee
  • limetti
  • tuoreita haricot papuja 1-2 pkt
1. Laita uuni lämpiämään 175'C, kuori ja pilko lohkoiksi/paloiksi punajuuri & porkkana, laita ne kulhoon, silppua reilusti tuoretta timjamia, heitä siitä n. puolet kulhoon punajuuren ja porkkanan kanssa, puolet syrjään. Lorauta juuresten päälle tilkka oliiviöljyä, rouhi myllystä mustapippuria, lorauta tilkka valkoviinietikkaa, hieman hunajaa, reiluhkosti kuivattua rakuunaa, vs-jauhetta, ripaus valkopippuria ja ripaus suolaa. Sekoittele huolella, tarkasta maku & levittele harvakseltaan uunipellille => Uuniin.

2. Punajuuren & porkkanan pitää olla n. 30-min uunissa, ennenkuin loput juurekset laitetaan sekaan. Kuori ja pilko bataatti, palsternakka & sipuli lohkoiksi. Laita nyt nämä kulhoon, loput timjamit joukkoon, tilkka oliiviöljyä, mustapippuria, paprikajauhetta, vs-jauhetta, rakuunaa, ripaus valkopippuria & suolaa. Sekoitus & taste check. Punajuuren & porkkanan paahduttua n.30-min, ota ne uuunista, kääntele hieman ja kaada loput juurekset uunipellille + levittele juurekset mahdollisimman harvakseltaan. Tällälailla ne paahtuu tasaisesti ja pintaan tulee maukas "paahtuneisuus".

3. Nypi ruodot pois lohifileestä pinseteillä, leikkaa mahdolliset "rasvat"/evät pois fileestä ja tee lohesta medaljonkeja tai annospaloja. Varaa kattilaan kuumaa vettä & ripaus suolaa. Tsekkaa juurekset n. 45-min punajuuren ja porkkanan menemisestä uuniin ja kun kaikki juurekset alkavat olla al dente, eli lähes pehmeitä, kiehauta vesi kattilassa ja laita pannu lämpiämään öljyn kera. Huuhtaise haricot pavut ja laita kiehuvaan veteen, keitä n.7min. Paista lohi pannulla aloittaen nahkapuoli alaspäin. Kalan ollessa lähes kypsää purista päälle limettimehua, mausta mustapippurilla ja häivähdyksellä suolaa. Kasaa annos, ota kalan päälle vielä lohko limettiä & purista se annoksen päälle => nauti!


Tänään laitetaan päivälliseksi hieman itämaistyylistä mausteista broilerikeittoa! Huomenna tulee siitä ohje. 😋  

~Mie toivotan siulle ihanaa perjantaita ja alan valmistautua lähtemään liikenteeseen pian!~
♡-Tiina-♡





Wednesday, 8 March 2017

Kevyttä päivällistä

Iltaa!

Miun naistenpäivän kivoin lahja oli nousta aamulla vaa'alle ja havaita painon pudonneen jo 2kg ja vyötäröltäkin oli kadonnut 1,5cm! :) Nälkää ei ole nähty ja olo on ollut ihan hyvä, eikä ole tehty rankkaa treeniäkään, joten voi olla aika tyytyväinen! :D

2-päivää C9 ohjelmaa takana ja turvotus on poissa, kuin myös pari kiloa. Nyt pääsee myös sitten loihtimaan niitä maittavia n. 600 kcal päivällisiä ja saapi ottaa 2-annosta ultra shakea päivän aikana + thermit & kuitu, 120ml aloe annosta unohtamatta.

Pääsee myös liikkumaankin jo reippaammin, koska tankataan vähän enemmän kaloreita päivän aikana ja olo on kyllä erittäin energinen!:D
Koko ohjelman ajalle suunnittelinkin jo ruokalistan päivällisistä ja kaikki mahtuu max 600 kcal haarukkaan, sekä sisältää ravintoa keholle mukavasti! Uskon, että annokset tulee myös olemaan hyviä ja laittelen kaikista pienet ohjeet tänne blogiin kuluvan viikon mittaan :).

Tänään keittiössä syntyi Soija-spaghetti bolognesea & rapea porkkana- sellerisalaatti.
Klassinen jauheliha-bolognese kastike on miusta aina ollu hyvää, mutta myös tummasta soijarouneesta saa aikaan tosi maukkaan kastikkeen helposti ja siinä on myös huomattavasti vähemmän kaloreita, sillä soijarouheessa on vähemmän rasvaa, kuin jauhelihassa! Ja koko annoksen aktiivinen valmistusaika on alle 30-minuuttia.

Soija-bolognese n.4-hengelle:


  • tummaa soijarouhetta 3dl
  • iso sipuli
  • 500g paseerattua tomaattia, tai tomaattimurskaa
  • 1-tuubi tomaattipyreetä
  • 3-valkosipulin kynttä
Laita soijarouhe veteen turpoamaan n. 20-minuutiksi, ennenkuin aloitat ruoanvalmistuksen!

1. Siivilöi soijarouhe & jätä siivilään valumaan kulhon päälle. Laita syvä paistinpannu lämpiämään & tilkka öljyä pannulle. Kuutioi sipuli & murskaa valkosipuli. Pannun ollessa lämmin laita sipulikuutiot ruskistumaan pannulle (Ja halutessasi miedon, pehmeän valkosipulin maun kastikkeeseen, myös ne jo tässä vaiheessa, mutta jos pidät voimakkaammasta valkosipulin mausta, lisää vasta valmistuksen loppuvaiheessa!)

2. Kuumaa vettä kattilaan kiehahtamaan & ripaus suolaa sinne. Painele soijarouheesta loput nesteet pois siivilässä, jos vielä valuu vettä ja sitten soijat pannulle sipulin kanssa. Mausteiksi sopivat oikein hyvin esim. paprikajauhe, mustapippuri, chilijauhe, basilika, oregano ja itse laitoin näitä tähän + ripaus suolaa. 

3. Veden kiehuessa pasta kattilaan & tomaattimurska/paseerattu tomaatti + tomaattipyree kuulotetun sipulin ja soijarouneen sekaan pannulle. Sekoittele hyvin. Lisää ripaus ruokosokeria & tarvittaessa yrttejä/muita mausteita + valkosipuli tässä vaiheessa, mikäli haluat intensiivisemmän valkosipulin maun. Sekoita & jätä hetkeksi hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä. =>pilko salaatti siivilään.

4. Salaattia syöjien määrän mukainen annos. (Itse tein kyllä ison kulhon, koska tein tätä salaattia myös iltapalaksi itselleni samalla vauhdilla ja oli hyvää sellaisenaankin! :D)

Porkkana-sellerisalaatti:
  •  Romaine salaattia muutama iso lehti
  • Napolitana Mixiä
  • 2-varsisellerin vartta
  • 2-porkkanaa
  • pala kesäkurpitsaa
  •  hieman tummia rypäleiä & pakaste-maissia
5. Huuhtele salaatti siivilässä ja valuta, kaada salaattikulhoon, sulata maissit lämpimän veden alla siivilässä, kaada salaatin joukkoon, valuta pasta...Nauti! :)


~Tältä illalta toivottelen hyvää yötä!~

Lisää kevyitä päivällisreseptejä luvassa!

♡-Tiina-♡

Tuesday, 7 March 2017

Meikkileikkejä ja salaatteja

Heipähei!

 Luomivärit on siitä hirmu kiva juttu, että niillä voi paljon muokata sitä, miltä silmät näyttää.
Eri sävyt luomilla saa silmien värin erilailla korostettua ja tykkään ite usein korostaa sinistä omissa silmissäni, jotka on siniharmaat häivähdyksellä vihreää.
 Täten päädyn hyvin usein tekemään kullan, persikan, ruskean ja kuparin sävyistä jonkinlaisen silmämeikin. :D
Näissä em. sävyissä on myös se hyvä puoli, että käypi melkeinpä minkä tahansa värisille silmille ja lähes kelle vaan! Tähän sävymaailmaan käy yksiin myös niin tumma, kuin vaaleakin huulipuna. + Kylmät, lämpimät sekä neutraalit huulipunasävyt ja poskipunat.

Nyt syntyi näillä paleteilla + ruskealla kajal kynällä tämmöinen look. :)



Pohjustksen jälkeen silmän sisänurkkaan kultaa Max Factorin Smoky Eye Drama kitistä, keskikohtaan Lancomen Hypnose palettesta keskeltä alimmaista hieman persikkaista sävyä, ulkonurkkaan kuparia Factorin paletista ja lopuksi samaiselta paletilta tummanruskeaa vähäsen siihen päälle ulkonurkkaan + luomivakoon. Häivytellään sävyt sulautumaan yhteen nätisti, ettei jää kovia tönkköjä rajoja,
=> Lancomen paletista highligteriä kulmaluulle, kynällä leveähkö siipirajaus yläluomelle. Hieman myös silmän alapuolelle ulkonurkkaan kajalia ja sen päälle vielä pehmennys kuparisella luomivärillä. Lopuksi ripsiväriä pari kerrosta ripsille :) Tällä hetkellä käytössä ripsarina Lorealin Volume Million Lashes. Antaa kyllä tuuheutta ihan kivasti ja hyvä edullinen perusmascara, mutta miinusta siitä, että tahtoo hieman karista hetken ripsissä oltuaan.
Aurinko meni pilveen, joten värit näyttää vähän erilaiselta, mutta siinäpä vielä lähikuva simmusta normaalissa asennossa :)


 Meikkivoide kasvoille, kulmat siveltimellä, poskipunaa, huultenrajaus, huulille vaalea, persikkainen Forever Sonya Cosmeticsin Peach sävyinen huulipuna + YSL:n Gloss Volupte Rose Satine kiilto. Valmista!


Clean 9 toinen päivä meneillään ja odotan kyllä huomista kovasti, kun saapi vihdoin syödä vähän lihaa/kalaakin/kananmunaa ja yhden lämpimän aterian päivässä! :D Tykkään hurjasti salaateista kyllä, mutta mieluiten siten, että niissä on myös tonnikalaa, broileria, hieman aurinkokuivattua tomaattia, tofua, juustoa tms. makua antavaa ainesosaa mukana, jos pääruoka tosiaan on nimenomaan se salaatti. Täytyy tunnustaa, että makuhermot on olleet foodiella vähän koetuksella ilman edellä mainittuja ja suolaa/sokeria. 😛 Täytyy vaan pitää mielessä, että tämä tekee hyvää ja keho kiittää!

Nälkäinen en ole ollut näiden päivien aikana, vaikka olenkin liikkunut vähän enemmän, kuin 30min matalan intensiteen liikkuntaa per päivä. Vapaasti syötäviä vihanneksia ja sallittuja hedelmiä annoskoon rajoissa on pupellettu kunnon annokset ja on tullut lisättyä myös vähän kidney- ja valkoisia papuja, sekä kikherneitä ja ituja salaatteihin antamaan vähän "extra protskua" ja ylläpitämään kylläisyyden tunnetta. (Vaikkeivät ne olekaan sallitut listalla, laskin kuitenkin, että kaloreita ei suinkaan tule liikaa siitä huolimatta ja näillä korvaan sallittut listalla olevat soijapavut ja muutamat muut, joita miulla ei satu olemaan, tai ole saatavillakaan).
.
Ultra Shake, miulla nyt käytössä vaniljan makuinen pirtelö, (sitä saapi myös suklaan makuisena), pitää huolen siitä, että saa proteiinia kuurin aikana riittävästi ja hiilihydraatteja + optimaalisesti kehon tarvitsemia ravinteita yhdestä - kahdesta mitallisesta/päivä. Kuurin ulkopuolella hyvä välipala, jos tarvitsee sukkelasti saada ravitseva välipala, tai jopa joissain tilanteissa voi toimia ihan ateriankorvikkeenakin, koska siitä tosiaan tulee kehon tarvitsemissa suhteissa sopiva määrä proteiinia, hiilihydraatteja, sekä vitamiini- ja hivenainelitaniakin on aikamoinen tuoteselosteessa! C9 ajan Ultra toimii keskeisenä ravinnon lähteenä vähäkalorisuuden ja optimaalisen ravintosisällön vuoksi.
Ultra shake jauheessa on proteiini on soijaprostskua ja se vielä mainittakoon, että vaikka 85% maailman soijan tuotannosta on GMO:ta, Foreverin käyttämä soija EI ole! :)

Tämmösillä eväillä on eilinen menty kokonaan ja mennään tämäkin päivä:


Eilisen lounassalaatissa: Romainea, napolitana mixiä, päärynä, paprikaa, kesäkurpitsaa + Ultra shake mitallinen mantelimaidon, mustikoiden & vadelmien kanssa sekoitettuna + 1-therm & aloe shotti.


Eilisen päivällinen oli: romainea, kiinankaalia, tomaattia, sipulia, herneitä, kurkkua ja varsiselleriä + vettä & aloe shotti...Ja varsinkin tätä mutustaessani kaipasin kovasti tonnikalaa/broileria...Avocadoakin himoitsin! :D Iltapalaksi meni eilisen "aamiaissalaattia".                 
Tänään aamupalaksi jälleen porkkanaa, mutta sen seassa vaihtelun vuoksi pinaattia, omenaa, kidneypapuja, ituja & appelsiinia.       


  Lounaaksi tänään: kaalia, paprikaa, kesäkurpitsaa, päärynä,      varsiselleriä, maissia, romainea + Ultra mantelimaidon, mustaherukan & mansikan kanssa sekoitettuna  + therm & aloe shotti. Jääkaapissa on sekä aamiais- että lounassalaattia jäljellä ja näillä varmaan elän loppupäivän tänään.
 Täytyy todeta, että odotan kovasti sitä, että saapi taas kokata ja syödä lämpimiäkin ruokia ja tunnustettakoon, että välillä tekee mieli myös leipää hieman. Onneksi huomisesta alkaen syödään 1-lämmin ruoka päivässä, niin monipuolistuu kuviot vähän! :)

~Ihanaa tiistai-iltapäivää/iltaa!~

♡-Tiina-♡




Monday, 6 March 2017

Clean 9!

Tänään se alkoi!

C9 clean 9
Miun clean 9 kuuri. Tämän aikana lähtee turvotukset ja kuona-aineet kropasta, olo on virkeä ja energinen (etenkin 2-ensimmäisen päivän jälkeen) ja tapahtuu myös muutamien kilojen keventymistä ja senttejä lähtee vartalosta, jos sattuu olemaan kertymää...Tai niin ne kaikki ainakin sanoo, jotka tätä on harrastaneet kerran, tai enemmän :D Kyllä! Useammatkin on päättäneet tehdä pari kertaa vuodessa tämän kuurin kokeiltuaan sitä kerran. Täten piti itsekin ottaa paketti kokeiluun!

Yleensäkin itse voin oikein hyvin ja olo on yleisesti ottaen pirtsakka, mutta kukapa ei haluaisi, että turvotus lähtee, elimistö puhdistuu ja olo on todella keveä, sekä energinen? Yes please! Ja omakohtaisesti on tullut sitä kertymääkin hankittua vähän tarpeettoman paljon, joten on varaa kyllä kadottaa niitä senttejäkin ympäri kroppaa.

Mistäs tässä sitten oikein itse asiassa on kyse? Lyhyesti sanottuna syödään 9-päivää pelkästään täysin "puhdasta ruokaa", käytännössä hyvin runsaasti lähinnä matalan GI-arvon kasviksia ja hedelmiä, ei lisättyä sokeria, sekä minimaalinen määrä suolaa ja rasvaa, sekä hiilihydraatteja. Kuvassa olevat ravintolisät antaa sitä virtaa reippahasti, optimoi kehon puhdistumisprosessin ja pitää huolen siitä, että kuurin aikana saa riittävästi  proteiineja, sopivassa suhteessa hiilihydraatteja ja kuituja. Näiden lisäksi pakettiin kuuluu ohjevihko, johon kirjataan aloituspaino + ympärysmittoja eri puolilta kehoa kuuria aloitettaessa & päivänä 3, sekä kuurin lopussa päivänä 9. Vihosta löytyy myös ohjeet, mitä ravintolisiä ja kuinka paljon milläkin aterialla otetaan ja kohtalaisen hyvä lista "sallituista ruoka-aneista" ja vähäsen myös niiden sopivista annosko'ista näiden suhteen, joissa on vähän enemmän hedelmäsokeria.

Vihosta ei kuitenkaan ihan kaikkia soveliaita matalan GI arvon vihanneksia, marjoja ja hedelmiä löydy, varsinkaan tästä uudemman painoksen versiosta, mutta selvittämällä löytää kyllä vähän muitakin vaihtoehtoja, jotka käypi mainiosti kuurin aikana nautittavaksi, kuin pelkästään ne, mitä tästä vihkosesta löytyy. Banaanit, ananakset yms. hyvin makeat hedelmät on kuitenkin pannassa kuurin ajan ja esim. viinirypäleitä saa syödä, mutta niiden annoskokoa pitää rajoittaa. Maalaisjärjellä pääsee pitkälle! Ja google tietää kyllä, minkälaiset GI-arvot missäkin marjoissa, hedelmissä ja vihanneksissa on, jos jostain on epävarma!

Päivän 1-aamiainen näytti tältä:

porkkanasalaatti

Joka ainoalla aterialla nautitaan aloe veraa ja aina aamiaisella, sekä lounaalla 1-therm tabletti. Thermissä on 8-eri vitamiinia; mm. C, B2, B6, B16 ja pantoneenihappoa, jotka kaikki edistää kehon normaalia energia-aineenvaihduntaa. Thermissä on myös uutteita vihreästä teestä, kahvista ja guaranasta. Tästä tulee virtaa, eikä tätä kannata ottaa klo 15 jälkeen, tai sitten kuulemma voipi mennä yöunet! :D Runsas veden juonti on myös tärkeää kuurin aikana ja kaikilla aterioilla + niiden välissäkin pitää ottaa vesilasillinen.

Lautasella on porkkanaraastetta, veriappelsiinia kuutioituna, ituja ja papumixiä, jossa on kikherneitä, isoja valkoisia papuja ja barlottipapuja + isoon kulhoon, jonka tätä valmistin (lautasella n. 1/3 kokonaismäärästä) meni 2-kuivattua aprikoosia. Päivää kohden saa syödä 2-kuivattua luumua ja tuoreita aprikooseja saisi syödä 3kpl...joten vaihdoin kuivatut luumut kuivattuihin aprikooseihin tänään, enkä usko, että syön koko kulhollista tämän päivän aikana! Lounaaksi taidan tehdä jonkin vihersalaatin + otetaan Ultraa 1-mitallinen, mistä kirjoitan huomenna vähän enemmän, ettei tästä postauksesta tule kilometrin mittaista. :) Tätä salaattia otan lisää joko päivälliseksi, tai iltapalaksi. 

2-ensimmäistä päivää kuurista on haastavimmat, sillä näiden aikana ei syödä yhtään lämmintä ateriaa tai muita hiilihydraatteja, kuin Ultrasta saa. Täysin pelkkiä kasviksia & yksi annos Ultraa, thermit, kuitua 1-annos ja aloe veraa. Liikuntakin pitää olla vain matalan intensiteetin aktiviteetteja 2-ensimmäisen päivän aikana, koska kaloreita tulee todella vähän näiden päivien aikana. Aamiaisen jälkeen kävin 30min kohtalaisen rauhallisella kävelyllä, sillä suositetaan 30-min mittaista matalan intensiteetin liikuntaa aamupalan jälkeen.

Forever Fiber

 Kävelyn jälkeen oli aika napata annos kuitua, sekoitettuna teehen. Kuitu liukenee veteen ja sen voi laittaa myös ihan vesilasilliseen, mutta se liukenee paremmin kuumaan juomaan ja teen seassa se ei myöskään juuri vaikuttanut makuun, joten itse ainakin nautin Fiberin teen seassa jatkossakin. :)

Nyt on aika opiskella vähän, hoitaa arki-askareita ja melko pian onkin jo lounasaika, sillä myöskin säännöllinen ateriarytmi on tärkeää kuurin aikana, jotta aineenvaihdunta todellakin saa polttoainetta ja pysyy käynnissä! Ennen koulua syön päivällisen ja illalla kouluun. Koulun jälkeen vielä jotain iltapalaksi. Näistä laittelen jotain huomisen postauksessa!

~Ihanaa viikkoa kaikille!~
♡-Tiina-♡

Friday, 3 March 2017

Kevättä rinnassa!

Hei!

Vaikka ulkona on kamala loskakeli, on aurinko paistellut ihanasti hetkittäin tänään ja on ylipäätään ihanaa, että alkaa taas olla valoisampaa! 😍 Me like.
Tosin miun tapauksessa koko talvi marraskuun loppupuolelta siihen hetkeen, kunnes vihdoin koittaa toukokuu on enemmän ja vähemmän säännöllisen epäsäännöllisesti keväästä fantasioimista :D Nyt kun alkaa valoa olla taas enempi ja eletäänhän me jo maaliskuuta, alkaa myös houkuttaa keväisemmät sävyt vaatetuksessa ja tulee erilaisia keväisiä meikki-look ideoita! Tänään syntyi tämmöinen klassisesta korallin & turkoosin yhdistelmästä :)


Mie oon aina pienestä pitäen ollu yksilö, jota on enemmän ja vähemmän kiinnostanu kosmetiikka ja erilaiset meikkileikit sekä pukeutuminen ja asustaminen.
Tulipa muinoin hommattua myös ihan meikkaaja-stylistin paperitkin, mutta olusuhteiden pakosta mie päädyin kuitenkin sitten keittiöön töihin ja sille tielle myös jouduin jäämään joksikin aikaa.

Nyt on miun kokkailut kuitenkin kokkailtu uran osalta ja elämä toivottavasti ennemmin tai myöhemmin avaa oven päästä kokopäiväisesti töihin niihin hommiin, mitkä minuu inspiroi ja missä uskon myös olevani hyvä: Saada ihmisten olo tuntumaan mukavalta auttaen heitä voimaan hyvin ja näyttämään hyvältä.

Nyt juuri ollaan tilanteessa, että täytyy vaan toivoa ja odotella...Mutta haaveista takaisin nykyhetkeen! :D

kevätmeikki silmämeikki
Muutama päivä sitten eksyin Kicksiin uuden huultenrajauskynän perässä, mutta sielläpä oli paljon kaikenlaista kivaa alennuksessa ja mukaan tarttui myös Essien vaalean turkoosi 'Pasport to happiness' kynsilakka + Make up storen korallin värinen poskipuna. Huultenrajauskynäksi valikoitui Kicksin nimikkosarjasta 'Bare'. Halusin edullisesti nuden kynän, joka sulautuu mahdollisimman hyvin monenlaisille vaaleille punille ja tämä sävy onkin tosi kiva ja monipuolinen. Pieni miinus on kuitenkin annettava siitä, että ainakin näin ensimmäisellä käyttökerralla kynä tuntui hieman "kovalta" ja ei levittynyt huulille ihan niin hyvin, kuin toivottavaa. Ehkäpä tuo vähän tuosta pehmenee käytön myötä, who knows? Ja kynän toisessa päässä on myös suti, jos tykkää laittaa huulipunan siveltimellä.

Kaiken kaikkiaan vaikutelma ihan ok. Helppo silmämeikki syntyi vanhoista goshin ja kicksin luomiväreistä 3-sävyllä + sen pohjustukseen meni Elisabeth Ardenin Advanced Eye-Fix primer, kuten tavallisestikin ja se onkin yks miun vakkarisuosikkeja! Jos haluaa erittäin kestävän huulimeikin, käypi Ardenin pohjustusvoide oikein passelisti myös sen pohjaksi :)


Helppo ja nopsa tapa saada silmät, kuin silmät nätisti korostettua (niiden muodosta ja väristä riippumatta) on sipaista hieman rajauskynää ripsien tyveen silmän yläpuolelle,sekä alapuolelle ulkoreunaan + laittaa ripsiväriä.

Luomiväreillä silmistä on helppo loihtia vielä astetta säkenöivämmät valkkaamalla itselle mieleiset & sopivat sävyt ja laittaa liikkuvalle luomelle kauttaaltaan jotakin vaaleaa sävyä & silmän ulkonurkkaan & luomivakoon hieman jotakin tummempaa itselle sopivaa sävyä + häivytellä sävyt nätisti sulautumaan toisiinsa + lisätä kulmaluulle vielä astetta vaaleampaa luomiväriä hieman. Jos on aikaa ja halua leikitellä luomiväreillä, kannattaa silmämeikki aina aloittaa luomien pohjustamisesta ja luomivärin laitosta! Rajaukset & ripsari vasta sen jälkeen.

Meikkivoiteena menee tällä hetkellä Shiseidon Syncro Skin, joka on ihan huippu! Ihanan kevyt, levittyy erinomaisesti, miun tarpeisiin optimaalinen peittävyys, pitää myös ihon kiiltokohtia aika hyvin mattana, tuntuu hyvältä iholla ja pysyy virheettömänä tuntitolkulla. Suosittelen, jos et oo koskaan kokeillut :) Meikkivoiteen laiton jälkeen kulmiin siveltimellä väri, sipaisu poskipunaa piristämään ilmettä, huulten rajaus ja sopivasti korallinen & aavistuksen pinkki puna huulille. Simppeli keväinen arki-meikki on valmis! Suihkaus Nina Riccin Love in Paris edp:tä kaulalle ja fiilis on keväinen :) Let's go.


~Ihanaa viikonloppua kaikille!~

ps. Maanantaina miulla alkaa Foreverin clean 9 ohjelma, jonka starttaamista odottelenkin jo innolla! Siitä tulossa ensi viikolla tiuhaan päivityksiä fiiliksistä, tuotteista, joita ohjelman ajan nautiskellaan ja c9 ajan sapuskoista, jotka siis tulee olemaan puhdasta ruokaa ja myös vähäkalorista! C9 idea ja tarkoitus on puhdistaa kroppa perusteellisesti 9-päivän aikana, antaa energiaa ja myös tarjota erinomainen lähtölaukaus rasvanpoltolle, jos on toiveissa ja tavoitteissa sellaista harrastaa, kuten itsellä tällä hetkellä onkin. Aion ottaa 9-päivän kuurista kaiken hyödyn irti, sekä käyttää kaiken luovuuteni ja ammattitaitoni kokkina kehitelläkseni kuurin ajalle sopivia ja maukkaita annoksia!

♡-Tiina-♡