Viikko hujahti ja sen aikana tuli sairasteltua pahin flunssa pitkään aikaan.
Olisi ollut kyllä aikaa kirjoitella, koska en voinut koko viikkoon mennä edes kouluun, mutta kärsin motivoitumisvaikeuksista.
Tykkään toisaalta kirjottaa tosi paljon, mutta tykkäisin kuitenkin myös, että tuntuisi näiden tekstien olevan jollain tasolla kiinnostavia ja hyödyllisiä kanssaihmisille. Reseptiohjeiden koostaminen tuntuu turhalta, jos ohjeet ei juurikaan herätä mielenkiintoa ihmisissä, tai ei saa minkäänlaista palautetta että olisi kiva kokeilla tätä itse tms.
Käviöitä olen tänne saanut ihan kohtuu hyvin, etenkin kun otetaan huomioon kohtalaisen verkkainen julkaisutahti, joka on nyt ollut sen 1-2 postausta/viikko. Kävijöistä iso osa kuitenkin ohjautuu tälle saitille miun instagrammin kautta ja näistä ihmisistä valtaosa ei osaa suomea, joten se jää kurkistukseksi ja tekstit lukematta.
Täten olen alkanut miettiä, vaihtaisinko kielen englanniksi, koska pystyn ihan sujuvasti kirjoittamaan myös englanninkielisiä tekstejä ja se laajentaisi miun yleisöä aika paljon.
Tykkäisin ehkä kyllä kirjoittaa enenmmänkin, jos vaan tulisi jonkinlaista vastakaikua ja reagointia, mutta monologi näppäimistön kanssa tuntuu hetkittäin "turhalta".
Mie kirjotan siitä, mistä itse aidosti olen innoissani, olen todennut olevan hyvää ja uskon sen olevan hyvää myös muille, sekä näen vaivaa ja käytän aikaa tarjotakseni oman inspiraationi resepteissä mahdollisimman helposti jäljiteltävään muotoon, kuin myös haluan herättää ajatuksia ja jakaa oivalluksia, mutta jos tulee fiilis, että ei inspiroi oikein ketään, alkaa miettiä, miten saisi nämä aattehet ja kokemukset laajemman yleisön tietoisuuteen.
Siten voisi ehkä jotain tarjota toisille ihmisille, joita kiehtoo samanlaiset asiat. Jotain hyödyllistä, kivaa ja antoisaa jaettavaksi sekalaisten mietteiden ohella. Sitä varten mie tän aloitin, en harrastaakseni yksinpuhelua :D.
Katsotaan, mihin ratkaisuun päädyn. Mikäli vastalauseita ei kummemmin ilmene, tai mitään palautetta edelleenkään, voi olla että muutan blogin nimen, sekä alan jatkossa tehdä postaukset englanniksi. Säilytän tietenkin vanhat jo tehdyt jutut ja täältä ne sitten löytyy jos näin käypi!
Se siitä. Flunssan aikana tuli tosiaan nautiskeltua paljon tuoretta inkivääriä, kuin myös valkosipulia ja näitä sisältäviä ruokia. Jaan tähän loppuun reseptin kevyeeseen ja raikkaaseen Lime-korianteri lohikeittoon ja ravitsemuksellisesti melkeinpä superfood tasoiseen smoothieen, jossa on täyteläisyyttä avocadosta ja ihanan raikas marjainen maku. (:
n.30 min
- lohifilee (tai valmiita lohikuutioita n.700g)
- pieni fenkoli/puolikas suuri fenkoli
- keskikokoinen bataatti
- iso sipuli
- paketti tuoreita haricot papuja (150g)
- mukulaselleriä n. 100g
- nippu korianteria
- 2-limettiä
- muutama vs-kynsi
1. Laita n. 8l kattila suunnilleen puolilleen kuumaa vettä lämpiämään levylle. Laita liemen joukkoon kalaliemikuutio, reilu ripsaus currya ja purista kokonaan toinen limeteistä liemen joukkoon. + lisää hieman hunajaa, tai tummaa siirappia.
2. Kuori ja pilko sipuli, fenkoli, selleri ja bataatti, sekä heitä soppaliemeen. Anna näiden kiehua n. 15min. Huuhtele haricot pavut siivilässä, pätki ne 4-osaan ja heitä joukkoon. Hienonna korianteri ja heitä siitä lähes kaikki liemen joukkoon. Kuori ja siivuta vs.kynnet, lisää myös ne liemeen.
3. Siivoa lohifilee ja kuutioi kala, jos et käytä valmiita kuutioita. Haricot papujen kypsyttyä n. 5-min lisää kala keittoon. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa limettiä, sekä muita mausteita. Leikkaa limetistä lohkoja ja nappaa annoksen päälle lautaselle vielä lohko limettiä ja ripottele tuoretta korianteria keiton päälle hieman. Purista limen mehu keiton päälle juuri, ennen syömistä,
Mustaherukka-vadelma smoothie
Tarjoiluehdotus samassa xD :D |
- 2-banaania
- 1-avocado
- 2-omenaa
- n. 1,5dl mustaherukoita
- n.1,5dl vadelmia
- 1 dl mangokuutioita
- reilu pala tuoretta inkivääriä (n. 2cm x 2cm)
- jäitä + proteiinijauhetta
Tästä ohjeesta tulee reilu satsi ja voi tehdä pienemmänkin annoksen tietty! (:
~Mukavaa viikkoa kaikille!~
♡-Tiina-♡
No comments:
Post a Comment