Thursday, 13 April 2017

Kevään ruokakuulumisia, vähän kuulumisiakin!

Hejsan!

Yllätin itseni tänään ja menin pitkästä aikaa Les Mills Body Pumppiin. (Yli puolen vuoden tauko siitä, kun tuli muutamassa käytyä, mutta en sillonkaan tavaksi ottanut, kuten miulla oli tapana tunnollisesti mennä joka viikko parikin kertaa moiseen muutama vuosi sitten).
Kyse on 60min lihaskestävyystunnista, jonka aikana toistoja tulee nykyisellään kuulemma yli 1000 tunnin aikana kropan isoimmille lihasryhmille. Nappasin tankoon eri lihasryhmille samat painot, kuin viimeemmäksikin ja ajattelen, että nyt tulee kuolema :D. Ihmetyksekseni tuosta toistojen määrästä huolimatta ne painot kuitenkin tuntui aika kevyiltä ja tunti meni ihan hyvin! Näyttää siltä, että on miusta kuitenkin siellä salin puolella reenatessa tullu vähäsen vahvempi, kuin ennen, vaikka mie omasta mielestäni treenaankin aika vaatimattomilla painoilla ja en todellakaan ole mikään atleetti. :D

Sainpas nyt sitten selville englannin ylppäreiden alustavat pisteetkin, vaikken uskaltanutkaan niitä erikseen kysellä. Lukiossa pyörähti käyntiin uusi jakso ja miulla alkoi samaisen opettajan tunnit, joka teki alustavan korjaamisen ja pistelaskun miun koepapereille. Miun hämmennykseksi Kati kertoi miulle semmoisia uutisia, että mie oon kirjottanu Laudaturin, jos pisterajat asettuu jotakuinkin samoin, kuin viime vuonna, eikä sensori laske miun pistemäärää pahemmin. Vähintään Eximia sieltä kuitenkin olis tulossa :O. Omasta mielestä tuntui, että ne meni hirmu huonosti, tai että en ainakaan uskaltanut niiden jälkeen toivoa mitään hirmu hyvää tulosta...koska koko tilanne meni ohi vähän "sumussa" parin nukkumattoman yön jälkeen ja kantaen huolta mummista. Nähtävästi sain jotenkin skarpattua kumminkin aika hyvin! Muutama kyynelkin taisi tulla tirautettua siellä, koska yksi yo-vihon teksteistä sivusi sukupolvien välisiä asioita ja se tietysti toi mummin heikkona sairaalasängyssä takaisin mieleen kovin elävästi.

Mummin oli määrä eilen päästä kotiin sairaalasta. Mummi on paljon paremmassa kunnossa nyt, kuin kuukausi sitten, mutta nyt valitettavasti fyysinen kunto heikkeni taas ja ei tiedetä, kauanko hän joutuu vielä sairaalassa olemaan. Huomenna viedään hänet ensimmäistä kertaa infarktin jälkeen käymään kotonaan, jos vointi antaa myöten.

Kuulumisista ruokakuulumisiin!

Muutama päivä sitten meillä herkuteltiin Välimerellisellä broilerisalaatilla, uusi smoothiekin on tullut kehiteltyä ja jaan tässä postauksessa myös meillä ainakin maittavan Pinaatti-juusto Frittatan :)

Välimerellinen Broilerisalaatti

Raikas välimerellinen broilerisalaatti
n.15-min

Kevään ja kesän aikana on ihana rouskutella raikkaita ja maukkaita erilaisia salaatteja! Tämmöinen tuli kehiteltyä tällä viikolla.

  • Cosmopolitan salaattia
  • Napolitana mixiä
  • Punaista & vihreää paprikaa
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • kurkkua
  • Oliiveita
  • Punasipulia
  • Fetaa
  • Tuoretta Basilikaa
  • Broilerin ohutleikkeitä
- Tätä tietty kannattaa tehdä ihan syöjien mukainen annos ja mie laitan ohjeet nyt melko pienen määrän mukaan, koska meidän taloudessa on vain 2-ihmistä.

1.Broilerit huoneenlämpöön. Pilko muutama lehti cosmopolitan salaattia siivilään ja pieni reilu kourallinen napolitana mixiä sekaan. Pilko pieni kokonainen, tai puolikas iso punainen paprika, puolikas vihreä paprika joukkoon ja reilu pala kurkkua, sekä pieni pala punasipulia. Huuhtele siivilässä ja jätä valumaan.

2. Laita pannu lämpiämään öljyn kera. & Laita broiskut paistumaan & maustele mieleisesti. Varo ylikypsentämästä! Ohutleikkeelle riittää n. 2min/puoli (Pilko fetapala kuutioiksi kulhoon, jos et käytä valmiita kuutioita), Pieni aurinkokuivattuja tomaatteja leikkuulaudalla ja halutessasi pieni myös oliiveita vähän. 
Kaada salaatti kulhoon, aurinkokuivatut tomaatit & oliivit sekaan. Sekoita ja nosta lautaselle sopivan kokoinen annos.

3. Siivuta kypsät broilerin leikkeet & lisää annoksen päälle, sekä fetakuutioita oman maun mukaan + tuoreita basilikan lehtiä

Pinaatti-juusto frittata


Pinaatti-juusto frittata
n.15 min

  • sipulia
  • paprikaa
  • kalkkunaleikkelettä
  • lehtiselleriä
  • pinaatin lehtiä
  • kirsikkatomaatteja
  • siemeniä
  • juustoa
  • 6-suurta kananmunaa
Uuni lämpiämään 200'C & Pannu liedelle lämpiämään. Kuutioi puolikas sipuli, n. 1/4 paprika, 1-sellerin varsi ja n. 5-siivua kalkkunaleikkelettä. Kuullota öljyssä lämpimällä pannulla hetki. Ota pannu pois levyltä. Huuhtaise ja revi pinaatinlehtiä ja levittele ne pannulle. Kaada päälle kananmunat rakenne rikottuna, sekoittele hieman. Siivuta muutamat kirsikkatomaatit ja heitä siivut frittatan päälle, sekä hieman esim. auringonkukansiemeniä & kurpitsansiemeniä. Mausta suolalla ja pippurilla, sekä raasta päällimmäiseksi hieman suosikkijuustoasi. => Uuniin n. 7-minuutiksi!

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä ihanan keväinen, freesi, mutta silti täyteläinen ja ennenkaikkea ravitseva smoothie-sekoitus!


Minttu-avocado smoothie
  • 1-banaani
  • 2-omenaa
  • 1-päärynä
  • 1-limetti (puristettuna)
  • tuoretta pinaattia reilu kourallinen
  • mangokuutioita n.1,5dl
  • reilusti tuoretta minttua
  • 1-avocado
  • + jäitä & proteiinijauhetta
Tämmöisiä tällä erää. :)
Pääsiäisenä on tietysti suunnitteilla vähän herkkuja taas! Ja niistä tulee postausta viikonlopun aikana (:

~Nyt mie toivottelen ihanaa pääsiäistä kaikille!~
♡-Tiina-♡

No comments:

Post a Comment